Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI MONTAŽERI NA POPRAVCIMA

HEP potvrdio: Oko 12.300 korisnika još uvijek nema struje nakon nevremena

Nevrijeme u Samoboru
Foto: Čitateljica
1/20
22.07.2023.
u 21:03

Iz HEP-a poručuju da je do sada u sanaciji kvarova angažirano više od 500 radnika, ali da će im se od sutra pridružiti i dodatne ekipe iz ostalih dijelova Hrvatske

Hrvatske elektroprivreda (HEP) priopćila je u srijedu kako je 12.300 korisnika još uvijek bez struje nakon olujnog nevremena koje je pogodilo Hrvatsku, unatoč činjenici da su od trenutka smirivanja oluje svi raspoloživi monteri angažirani na popravcima, njih oko 500. Iz HEP-a ističu da je jako olujno nevrijeme od srijede, uzrokovalo velik broj prekida u opskrbi električnom energijom na širem području Karlovca, Zagreba, Siska, Varaždina, Zaboka, Čakovca, Koprivnice, Bjelovara, Požege, Novske, Slavonskog Broda, Osijeka i i Vinkovaca. 

“Odmah po smirivanju oluje, sve raspoložive ekipe montera HEP-Operatora distribucijskog sustava izašle su na teren te su započele s otklanjanjem kvarova”, istaknuli su.  Ipak, još uvijek je  oko 12.300 korisnika bez električne energije. Najviše na području Popovače i Volodera (900), Kutine (2400), Novske, Lipika i Pakraca (3500 korisnika), Slavonskog Broda (325 korisnika), Županje (1480 korisnika), te posebno na širem području Vinkovaca, gdje je bez napajanje još oko 4900 korisnika.

Jučerašnje nevrijeme ponovno je prouzročilo prekide u opskrbi električnom energijom. HEP navodi da je na širem području Vinkovaca do jučer uspio priključiti 95 posto korisnika, ali i da je novo nevrijeme sve vratilo gotovo na početak. 

Iz HEP-a poručuju da je do sada u sanaciji kvarova angažirano više od 500 radnika, ali da će im se od sutra pridružiti i dodatne ekipe iz ostalih dijelova Hrvatske.  “Također, HEP će pogođenim županijama na raspolaganje staviti agregate za proizvodnju električne energije”, poručuju. 

VEZANI ČLANCI

Šteta na mreži i elektromagnetskim objektima je velika.  “Samo procijenjeni trošak nužne sanacije, potrebne kako bi korisnici što prije dobili električnu energije, iznosi oko 21 milijun eura, dok će trošak potpune sanacije elektroenergetske mreže na pogođenim područjima biti višestruko veći”, kažu iz HEP-a. 

GALERIJA: Nezapamćeno nevrijeme poharalo Hrvatsku

Nevrijeme u Samoboru
1/39

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije