Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasio se Davor Filipović
Povratak na članak

HEP: Nemamo utjecaj na prodaju viškova plina

Dodaju da očekuju daljnje smjernice resornog ministarstva. Da ne trguje plinom, ne prodaje ga i nije nadležan za trgovačke transakcije, u utorak je priopćio i Plinacro, operator hrvatskoga plinskog transportnog sustava.

Komentari 6

DU
Deleted user
15:49 05.07.2023.

Vlada je pomagala preko HEP-a kada je bilo najteže građanstvu u iznenadnoj krizi, sada ne treba dopustiti da krokodili iz duboke države upropaste trenutno osiromašeni HEP i prodaju ga jeftino, ispod stola kao svojevremeno - INU.

VL
EJ
ejStef
11:10 05.07.2023.

Nije toliko problem u samoj cijeni plina, već u suludim propisima. Kada je EU donio uredbu da sva skladišta plina moraju biti puna, onda je cijena plina krenula rasti, no kada su se napunila, a plin se nije potrošio, cijena plina na tržištu je pala, a ugovori za kupovinu i dalje vrijede. Stvorili su se ogromni viškovi, otprilike isto kao kada je na svjetskom tržištu cijena nafte otišla u minus... Tako da HEP mora otkupljivati plin i dalje od INA-e, a nema kud s njim. HEP ga ne može direktno prodati i tu onda uskače PPD, koji otkupljuje viškove za ništa i prodaje po cijeni koju je prije dogovorio npr. s gradom... U ovom trenutku, da ne postoje ugovori i pravila, HEP bi ga mogao prodati po višoj cijeni plin, a grad bi ga mogao kupiti po nižoj cijeni... Ovo je umjetno birokratski stvorena zarada, toliko često viđeno u EU, nije to naša specijalnost. Naravno da zarađuju oni koji su blizu vrhu...

VL
JJ
jjurica
10:19 05.07.2023.

Nemate utjecaj? Zašto prodajete plin?

VL
RO
romcina
09:57 05.07.2023.

PPD krade novac iz Hep-a. Jasno u dosluhu sa HEPovcima. "Danas je ljudima u Hrvatskoj, doslovno nacrtano da su ovce koje neki redovno štrigaju. N1 i saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot, javno su objavili informacije koje sam najavio prošli tjedan. HEP namjerno kupuje i stvara višak plina po cijeni od 46 eur/Mwh, da bi se taj isti plin, posredstvom HROTE(Hrvatski operator tržišne energije), prodavao PPD-u i to po cijeni od 1 cent/Mwh. Na kraju, PPD će taj plin prodati po 107 eura/Mwh Gradskoj plinari opskrbi Zagreb. Koliki je tu postotak zarade za PPD, a štete za HEP i GPOZ, izračunajte sami."

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.