Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski fondovi

HEP dobio 1,5 milijuna eura za Zagreb na Savi

savski nasip,jogging
Borna Filić/PIXSELL
07.12.2012.
u 19:42

Novac će iskoristiti za studiju isplativosti uređenja plovnog puta i korita rijeke

HEP je dobio milijun i pol eura iz fondova EU za izradu studije isplativosti projekta “Zagreb na Savi”, kazao je koordinator projekta Leo Penović danas na sastanku ministara regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića s predstavnicima gradova.

Grčić želi potaknuti lokalnu samoupravu da iskoriste što više novca iz fondova te je za početak iduće godine najavio “road show” kroz Hrvatsku da ih pomogne pripremiti.

Penović je kazao da će kroz studiju razraditi najbolju ideju projekta uređenja Save od slovenske granice do Siska, zaštite podzemnih voda, povećanja oteretnog kanala i uređenje plovnog puta do energetskog iskorištenja.

>> Projekt Zagreb na Savi: Najprije će se graditi četiri hidrocentrale

>> Ruši se savski nasip, željeznička pruga ukopava 10 m ispod zemlje

Ključne riječi

Komentara 4

SP
spartak
22:21 07.12.2012.

Zagreb na Savi je najvažniji projekt za ovaj grad. Nažalost, 1,5 milijuna eura je daleko premalo, rekao bih ništa za ono što bi sve tre balo napraviti da napokon ZG bude grad NA Savi a ne POKRAJ Save

Avatar joe90
joe90
21:22 07.12.2012.

,,da iskoriste što više novca iz fondova.." pa sto i neiskoristi u nesto pametno, da svi imaju koristi. - kad se vec ima.

CH
chemica
22:06 07.12.2012.

Super. Sad više nema potrebe za otpuštanjem hrpe uhljebljenika u HEP-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije