Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOSTAVLJANJE U subotu u Petrovu bolnicu dovezena žena s djetetom koje je sama rodila čučeći u kadi

Hematomi na novorođenčetu

otv-03-txt.jpg
import
07.06.2006.
u 00:33

Hitna pomoć u subotu je u Petrovu bolnicu dovezla majku i dijete staro samo pet dana. Dijete je bilo u iznimno teškom stanju, s hematomima po cijelom tijelu. “Od rodbine smo doznali da je majka prikrivala trudnoću, da nitko u obitelji nije znao da je trudna te da je rodila kod kuće, što nas je, s obzirom na stanje novorođenčeta, navelo na zaključak da nešto nije u redu. Zato smo slučaj prijavili policiji”, rekao nam je prof. dr. Ivan Kuvačić, predstojnik Petrove bolnice.

– Dijete je na Odjelu intenzivne skrbi, samo diše, ali je u komi i prognoze nisu dobre – kaže prof. dr. Kuvačić. Psihijatar je razgovarao s majkom djeteta nakon čega je ona jučer u teškom psihotičnom stanju prevezena u Psihijatrijsku bolnicu u Jankomiru. Istraga će pokazati koji su razlozi te obiteljske tragedije, zašto je žena koja je majka već dvoje djece tajila trudnoću i što se događalo s djetetom. U PU zagrebačkoj sinoć su samo potvrdili da su zaprimili prijavu Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj.

– U tijeku je kriminalistička obrada, a zasad još ne znamo o čemu je točno riječ, tj. je li posrijedi pokušaj čedomorstva ili nešto drugo. Budući da je riječ o iznimno osjetljivoj stvari koja potpada pod kaznenopravnu zaštitu djece, do završetka obrade više ne možemo reći – kazala je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PU zagrebačke.

Policija je dojavu iz bolnice dobila u subotu, a sve okolnosti slučaja detaljno se istražuju. Osim što je riječ o delikatnom slučaju, istragu joj otežava i psihičko stanje majke koja je prema riječima liječnika suicidalna.


Beba ispala u WC školjku

U Zagrebu se prije otprilike mjesec dana dogodio slučaj sličan ovome. Žena za koju se naknadno ispostavilo da je psihički bolesna sama je rađala kod kuće, u zahodu. Tijekom porođaja beba joj je ispala u školjku i umrla. Zapomaganje nesretne žene čuo je jedan susjed koji je i nju i bebu odvezao u bolnicu. Zagrebau00E8ka policija je podnijela kaznenu prijavu protiv majke zbog čedomorstva iako nije dokraja razjašnjeno zašto je nesretnica sama rađala u zahodu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije