Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBAČEN U KBC SPLIT

Helikopterom spašavali planinara koji je slomio rame na Mosoru

hgss spašavanje mosor
Foto: HGSS
1/2
12.02.2017.
u 17:59

Planinara je preuzela dežurna liječnička ekipa koja ga je zbrinula u bolnici.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) spasili su u nedjelju popodne tridesetogodišnjeg planinara s 950 metara visokog vrha Lišnica na Mosoru, te je helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) prebačen na helidrom KBC Split.

Tridesetogodišnji planinar je bio na planini s još četrdesetak planinara, te je u jednom trenutku nezgodno pao i slomio rame. Pozvana je pomoć već oko 13 sati zbog ozljede i teške boli koju je trpio, pa su istočnom stranom Mosora krenuli spasitelji, izvijestio je HGSS.

Kako je teren do unesrećenog planinara bio težak, a bolna ozljeda je mogla uzrokovati stanje šoka, zaključeno je da se transport obavi helikopterom HRZ-a kako bi se unesrećeni što prije predao medicinskom osoblju na daljnju njegu. Transport zemaljskim putem potrajao bi, procijenio je HGSS, vjerojatno do noćnih sati.

Ubrzo je planinar na fiksnom užetu u pratnji liječnice i spašavatelja spušten s mjesta nesreće i prebačen nekoliko kilometara dalje do livade gdje je bilo pogodno za slijetanje nakon čega su svi helikopterom prebačeni na bolnički helidrom.

Planinara je preuzela dežurna liječnička ekipa koja ga je zbrinula u bolnici.

>> Akcija spašavanja na Sljemenu: teško ozlijeđenu skijašicu liječnici prevezli žičarom

>> Pripadnici HGSS-a spasili dvojicu planinara s Mosora

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije