Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hitna pomoć

Helikopterima HRZ-a i PZO-a 1. 5. hitno prevezeno 6 pacijenata

helikopter,hitna pomoć (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
02.05.2012.
u 11:06

U ovoj godini do 30. travnja ostvareno je 246 medicinskih letova, pri čemu je prevezeno 78 pacijenata i 153 pratitelja

Dana 1. svibnja 2012. helikopterima HRZ i PZO-a hitnim medicinskim letovima prevezeno je šest pacijenata.

Posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a helikopterom MI-8 MTV spašavanja su počela od 10 sati kada je s Lastova hitno zbrinut jedan pacijent, zatim su prevezena tri pacijenta s Korčule, a cjelodnevno angažiranje posade završilo je u ponoć kada je s Visa hitnim letom do KBC-a Split prevezen peti pacijent, priopćeno je iz MORH-a.

Također, dežurna posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zb HRZ-a i PZO-a u noći sa 1. na 2. svibnja helikopterom Mi-171Sh prevezla je s otoka Raba do KBC-a Rijeka državljanina Sjedinjenih Američkih Država. Poziv za hitni medicinski let stigao je iz Županijskog centra 112 Rijeka.

U ovoj godini do 30. travnja ostvareno je 246 medicinskih letova, pri čemu je prevezeno 78 pacijenata i 153 pratitelja.

Komentara 2

TO
Toni50
11:18 02.05.2012.

24 osobe su umrle jel po njih nije ni bilo slične mogućnosti da netko dodje i da ih spasi i da se hvali kako smo pametni-pošteni i brinemo se samo u mjestima gdje sada borave strani gosti !!!

Avatar bok
bok
11:43 02.05.2012.

Nasi su medikopteri vrlo veliki, vojni. Obala, otoci, sve je vrlo razvedeno. Ne razumijem zasto se ne preustroji kao u drugim zemljama na manje medikoptere u blizini svih bolnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije