Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob Gabrića i Hebranga

'Hebrang lažima o drugima ne može prikriti ružnu istinu o sebi'

nikica gabric
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
03.02.2014.
u 11:30

Ponovno se sukobili bivši predsjednik HZZO-a i bivši ministar zdravlja.

Nakon što su se u emisiji "U mreži Prvog" na Prvom programu Hrvatskog radija sukobili oftalmolog Nikica Gabrić i bivši ministar zdravlja Andrija Hebrang zbog toga što je Hebrang ponovno kazao da je istraga o kriminalu prilikom privatizacije dijalize Sv. Duha, tijekom koje je predsjednik HZZO-a bio Gabrić, napokon ušla u završnu fazu te da sada Gabrić pokušava sa sebe skrenuti pozornost optužujući šefa Hrvatskog liječničkog sindikata Ivicu Babića, priopćenjem se oglasio Gabrić.

– Andrija Hebrang danas je na Hrvatskom radiju javno priznao da je osobno podnio prijavu Ministarstvu financija u tzv. slučaju Sveti Duh. Godinama je optuživao nevine ljude, proglašavao ih kriminalcima, radio probleme njihovim karijerama i firmama na temelju te prijave. I danas je ponovio laži o mojoj uključenosti u spomenutu temu, iako dobro zna da nema nikakva slučaja ni mene u tom slučaju – navodi Gabrić te dodaje:

– Istina je sljedeća: Županijski sud u Zagrebu 8. siječnja 2014. godine donio je rješenje da se obustavljaju sve istražne radnje vezane uz osobe i tobožnji slučaj u bolnici Sveti Duh započete još u srpnju 2008. godine. Andrija Hebrang lažno je optužio nevine liječnike i stvorio im deset godina trauma i problema. Iz rješenja suda jasno je vidljivo da se protiv mene nikad nije ni vodila nikakva istraga.

Nakon toga Gabrić je dodao kako Hebrang nikako ne može naučiti da lažima o drugim ljudima ne može prikriti ružne istine o sebi i "vremenu kad je divljao hrvatskom političkom scenom".

– Ne može prikriti da je znao o tuđim kriminalnim radnjama, a kako je junački o tome šutio. Ne može skriti ni svoju suodgovornost za mnoga kriminalna djela u svojem stranačkom i političkom okruženju. To ostavljam njegovoj savjesti. Pozdravljam svaki potez nadležnih organa da se spriječi potkradanje ove zemlje, da se otkriju i kazne svi oni koji su godinama jednu ruku držali na srcu, a drugu u državnoj blagajni – zaključuje Gabrić.

Dodajmo i kako je slične optužbe Gabrić Hebrangu iznio i u emisiji Hrvatskog radija, na što mu je bivši ministar zdravlja odgovorio:

– Ovo su nove insinuacije i klevete, koje će ponovno biti predmetom tužbi, jer ja na to kao građanin imam pravo! Ja sam od rođenja kršćanin, i moja vodilja je istina – odgovorio je Hebrang Gabriću.

Komentara 37

DU
Deleted user
11:58 03.02.2014.

Baš si jadan Gabriću, udri na Ostojića ako smiješ.

DU
Deleted user
12:38 03.02.2014.

Gabrić, udbin projekt ubrzavanja odlaska nesposobnog Milanovića s čela SDP-a!

DU
Deleted user
12:11 03.02.2014.

Gabrić produžena ruka SDP i Pantovčaka koji ima poslovnih problema pa se odlučio za politiku . Stranka koja ima 600 članova ima medijsku pažnju kao kada je čovjek sletio na Mjesec 1969

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije