Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

HDZ zatražio ostavku gradonačelnice Koprivnice

'29.03.2012., Koprivnica - 22. sjednica koprivnickog Gradskog vijeca, ilustracije. Obnasateljica duznosti gradonacelnika dogradonacelnica Vesna Zeljeznjak.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
17.10.2013.
u 10:51

Građani su me birali, vama neću dati ostavku - odvratila V. Želježnjak gradskom šefu HDZ-a Ernestu Forjanu

Jučerašnja sjednica koprivničkog Gradskog vijeća ostat će zabilježena u povijesti barem zbog triju stvari. Prvo, trajala je satima i bila najdulja ikad. Drugo, prvi put je s govornice zatražena ostavka gradskog čelnika. I treće, bivši gradonačelnik, sada šef Podravkine uprave Zvonimir Mršić (SDP), na njoj nije dobio nagradu za životno djelo.

Intervencija

Maratonsku sjednicu isprovocirali su Darko Tetec i Siniša Bosanac, vijećnici oporbenih Hrvatskih laburista, raspravljajući baš o svakoj točki dnevnog reda. Na početku sjednice bili su tražili da se dnevni red skrati sa 27 na 15 točaka, ali vladajuća koalicija SDP-a, HNS-a i HSU-a na to nije pristala.

- Budite onda spremni da diskutiramo svaki po pet minuta o svakoj točki. Samo to će trajati 260 minuta - upozorio je vladajuće vijećnike Bosanac, a svoj \"truc\" su i realizirali.

Drugi presedan izazvao je Ernest Forjan, vijećnik i šef gradskog HDZ-a, kada je od gradonačelnice Vesne Želježnjak (SDP) s govornice javno zatražio da odstupis dužnosti zbog zloporabe Javne vatrogasne postrojbe kao taksi-servisa, ali i zbog nezakonitog odlaganja dijela otpada na gradsko odlagalište, što je Ministartsvo okoliša nedavno zabranilo.

\'Neću vama\'

- Zakon o vatrogastvu kaže da vatrogasci to ne smiju raditi kako ne bi umanjili svoju intervencijsku spremnost. Ne bih rekao da se prijevoz gospođe Želježnjak u Zagreb može smatrati vatrogasnom intervencijom. U normalnom demokratskom društvu gradonačelnik bi zbog toga trebao podnijeti ostavku - kazao je Forjan.

- Građani su me birali i vama sigurno neću dati ostavku - odvratila mu je V. Želježnjak, na što je Forjan iz klupe dobacio: - Dajte je građanima, a ne meni.

I treće, na povijesnoj sjednici počasnim građaninom Koprivnice proglašen je general Mladen Markač, zbog naročitih zasluga u obrani domovine.

SDP-ova većina propustila je priliku da Z. Mršiću istodobno dodijeli nagradu za životno djelo. Takav prijedlog kontroverznog šefa braniteljskih udruga Mladena Pavkovića nije prošao još na odboru za nagrade, pa ni vijećnici o njemu nisu imali prilike glasovati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije