Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob u koaliciji

HDZ zatražio da se Mladi Jastreb izbaci iz HSS-a, Friščić odbio

jadranka kosor
Petar Glebov/PIXSELL
25.02.2011.
u 15:09

J. Kosor izašla je na sporedna vrata i izbjegla novinare, a Čobanković je kazao da se razgovaralo o stranačkoj suradnji

Dan nakon prosvjeda u središtu grada te dan uoči prosvjeda koji su za subotu najavili branitelji, u središnjici HSS-a svoj drugi sastanak održalo je najuže vodstvo HDZ-a i HSS-a predvođeno predsjednicima Jadrankom Kosor i Josipom Friščićem.

Iako je sastanak trajao oko dva i pol sata, pred novinare nisu željeli izići ni Kosor i ni Friščić. Uoči samog sastanka Friščić je kazao okupljenim novinarima kako će se razgovarati o aktualnim političkim temama u Hrvatskoj, no odbio je precizirati hoće li biti riječi o prosvjedima hrvatskih branitelja.

Jadranka Kosor izašla je na sporedni izlaz i izbjegla susret s novinarima, dok je potpredsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Petar Čobanković kazao da se razgovaralo o stranačkoj suradnji, kako unaprijediti te osnove, a na upit novinara je li bilo riječi o predstojećem prosvjedu branitelja, samo je kratko kazao: "Nije o tome bilo govora!"

Užurbanim koracima središnjicu HSS-a napustili su potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta i Ivan Šuker te zamjenik predsjednice Vlade Darko Milinović te tajnik  stranke Branko Bačić. Ivan Jarnjak, Vladimir Šeks i Jadranka Kosor izašli su na sporedni ulaz.

Kako doznajemo od visokog izvora iz HDZ-a koji je bio sudionik sastanka, dominantna tema bilo je kako završiti pregovore s EU ove godine. Također, bilo je riječi o onima koji taj završetak pregovora usporavaju, a na naš upit odnosi li se to i na prosvjede branitelja, što je premijerka Kosor rekla nakon sastanka u HUP-u, naš izvor kaže kako se branitelji nisu spominjali.

Inače, raspravljalo se i o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj te kako unaprijediti gospodarstvo i smanjiti broj nezaposlenih. Unutarstranačka suradnja između dviju stranaka dotaknuta je tek na marginama.

Kako doznajemo od Josipa Friščića, u dvoipolsatnom razgovoru bilo je osvrta na prosvjede branitelja. Navodno se spominjalo da nitko ne može biti zadovoljan onim što se događa i porukama koje se šalju. U EU navodno ne gledaju s odobravanjem na parole tipa "Treba nacionalizirati banke". Spominjao se i zahtjev HDZ-a da Josip Friščić izbaci Branka Borkovića (Mladog Jastreba) iz članstva u HSS-u.

No,  predsjednik HSS-a ne namjerava udovoljiti zahtjevu koalicijskog partnera pa Borković ostaje u njegovoj stranci.

Komentara 80

OB
-obrisani-
18:06 25.02.2011.

Zanimljivo, a što Friščić nije od nje zatražio da izbaci pol lopova iz HDZ vlade

KA
kajinx
19:08 25.02.2011.

\"HDZ zatražio da se Mladi Jastreb izbaci iz HSS-a\"... Kako može jedna stranka naređivati drugoj? Šta misli ovaj današnji HDZ, da je KPJ !

JA
jamadolac
19:58 25.02.2011.

HDZ zatražio da se Mladi Jastreb izbaci iz HSS-a, !!!! Narod traži da ova grupacija na čelu sa hdz -om da ostavku !!! Jaca odbila !!! Nitko ne sluša ali zato postoje prosvijedi !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije