Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrio Jandroković

HDZ će podržati Sessu za predsjednika Vrhovnog suda

Gordan Jandroković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
10.07.2017.
u 16:13

Učinit ćemo sve radnje da izbor predsjednika Vrhovnoga suda bude u skladu sa svime s čime treba biti, uzvratio je na oporbene kritike da taj izbor ide na brzinu i u posljednji čas.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković potvrdio je danas da je dobio prijedlog predsjednice Republike da Đuro Sessa bude predsjednik Vrhovnog suda umjesto Branka Hrvatina te je najavio kako će HDZ podržati taj prijedlog.

"Mi ćemo ga podržati, ali dozvolite da prvo napravimo raspravu u okviru stranačkih tijela i svih koji su nadležni da bi takvu odluku donijeli", odgovorio je Jandroković novinarima nakon sjednice saborskog predsjedništva.

Spomenuti će prijedlog, najavio je, uputiti općoj sjednici Vrhovnog suda i Odboru za pravosuđe. "Obavit ćemo konzultacije unutar Kluba HDZ-a s partnerima i nadam se da ćemo imati široko suglasje kad je u pitanju novi predsjednik Vrhovnog suda", rekao je predsjednik Sabora.

Učinit ćemo sve radnje da izbor predsjednika Vrhovnoga suda bude u skladu sa svime s čime treba biti, uzvratio je na oporbene kritike da taj izbor ide na brzinu i u posljednji čas.

Najavio je da bi Sabor najesen trebao dobiti dugoočekivani Etički kodeks.

Dogovorili smo se da Odbor za Ustav i Poslovnik prije početaka jesenskog zasjedanja finalizira tekst Kodeksa te da sukladno prijedlozima saborskih klubova na uvid dade i novi prijedlog Poslovnika, izvijestio je predsjednik Sabora. Najavio je i da će "od sada" tableti biti glavni 'kanal' za dostavu materijala.

"Dakle, od sada tableti postaju najvažnije sredstvo preko kojeg će zastupnici dobivati zakonske prijedloge", rekao je Jandroković, precizirajući kako će zastupnici koji drže da im to nije dovoljno, materijale moći dobivati i u pisanoj formi, ali tako da od svog kluba zatraže da ih "isprintaju".

Predsjednik Sabora izvijestio je i da je Tajništvo dobilo nalog da se ubrza rad na web stranici Sabora. Smatramo da je stranica zastarjela, da treba izgledati bolje, a da zadrži funkcionalnost, rekao je Jandroković.

Komentara 4

AM
AMD------------------------
19:53 10.07.2017.

plenkovic u vladi a sada i u institucije postavlja jarce za vrtlare .

PU
Pukovnik
17:31 10.07.2017.

A on HDZ u kriminalu.

DU
Deleted user
22:22 10.07.2017.

Kao da je moglo biti drugačije kad ga je njihova Kolinda predložila, to je bila riješena stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije