Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije zadovoljan

Maras poziva da se od Zagreba ne radi "grad slučaj"

gordan maras
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
10.07.2017.
u 13:22

Na djelu je, kaže, "tragična i nakarada strana hrvatske politike gdje nije važno što je za građane važno nego je bitno da se nameću teme koje su 70 godina iza nas"

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras iskoristio je danas odgodu konstituirajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine kako bi iz Sabora pozvao da se od Zagreba ne radi "grad slučaj". 

"Ovo je nakaradno, smiješno. Ovo možda određuje politiku kakva će biti narednih godina. Netko će možda na konto toga pokušati na razini države sutra dobiti šest-sedam posto i sve nas ucjenjivati da mijenjamo one vrijednosti na kojima Hrvatska počiva, a to je, sviđalo se nekom ili ne, antifašizam", poručio je Mars nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

Na djelu je, kaže, "tragična i nakarada strana hrvatske politike gdje nije važno što je za građane važno nego je bitno da se nameću teme koje su 70 godina iza nas i koje će osigurati bezidejnu klijentelističku i tragičnu vlast u Zagrebu".

Konstituirajuća je sjednica odgođena jer se, kaže, "očekuje da će se izvršiti pritisak na Branka Lustiga da podnese ostavku kako bi ušao netko drugi kojem je glavna ideja kako promijeniti ime jednog trga". 

"To je sramota za Zagreb, za Hrvatsku i Europu jer će se o tome pričati u EU", uvjeren je Maras. S druge strane, kaže, očito je postalo nebitno kakve su u Zagrebu škole, vrtići, promet.

Konstituirajuću sjednicu zagrebačke Gradske skupštine koja je trebala početi u ponedjeljak u 10 sati, ministar uprave Lovro Kuščević odgodio je za 13 sati, zbog toga što, kako je rečeno, kvorum još nije ispunjen tako da se ne mogu donositi pravovaljane odluke.

Uoči konstituirajuće sjednice Gradske skupštine bilo je najavljeno potpisivanje sporazuma o suradnji stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti i njezinih partnera, s HDZ-om i Listom grupe birača nositeljice Brune Esih, zbog čega je sjednica i kasnila oko 30 minuta kada je najavljena  njezina odgoda.

Komentara 26

MI
Mimizo
14:22 10.07.2017.

pa ljudi moji zar uopće treba komentirati ovog klauna

MI
Mimizo
14:23 10.07.2017.

ovog klauna marasa treba pustiti da što više prića rejting sdp a če samo više padati

DU
Deleted user
14:01 10.07.2017.

Maras poziva da se od Zagreba ne radi njega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije