Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Socijalni krah'

HDZ traži Mrsićevu ostavku: 'Dokazali su svoju bešćutnost'

Boris Kunst
Foto: Robert Anić/PIXSELL
27.03.2014.
u 14:20

– Vlada je svojim potezima u ove dvije godine učinila da je deset posto više građana gurnula u socijalnu provaliju – rekao je Boris Kunst.

Na HDZ-ovoj konferenciji za novinare u povodu smanjivanja novca za zapošljavanje mladih u iznosu od 177 milijuna kuna HDZ-ov Boris Kunst rekao je da oštro osuđuju takvu asocijalnu Vladinu odluku.

– Kapitulacija mjera zapošljavanja mladih dokaz je bešćutnosti ove vlade. Vlada je svojim potezima u ove dvije godine učinila da je deset posto više građana gurnula u socijalnu provaliju – rekao je Kunst. Apsolutni smo rekorderi, nastavio je, po broju kućanstava u kojima nitko ne radi jer od 1,5 milijuna kućanstava u Hrvatskoj u njih 16 posto nitko nije zaposlen.

"Bilo bi pošteno da ministar Mirando Mrsić podnese ostavku"

– Bilo bi pošteno da ministar Mirando Mrsić podnese ostavku, ali ja znam da on to neće učiniti. Još je građane uvjeravao kako nije točno da se mjera za zapošljavanje mladih ukida, nego da čekaju novac iz europskih fondova – optužio je Vladu da je za 272 milijuna kuna, koliko je potrošila na nove automobile, mogla zaposliti 12 tisuća mladih ljudi te se zapitao što je s parolama koje su SDP-ovci "kukurikali": "Svi na posao, posao za sve".

Predsjednik mladeži HDZ-a Josip Bilaver rekao je da ovo socijalni i gospodarski krah Vlade te da je 53 posto mladih nezaposleno. – Programi koje Vlada šalje u EU, da bi povukla novac iz fondova, vraćaju se na doradu jer to nisu sposobni pošteno napraviti – rekao je Bilaver. O oduzimanju diplome glavnom tajniku Milijanu Brkiću, Bilaver je kazao kako je Brkić sve rekao o tome, da je provjera diplomskih radova pokrenuta samo zbog Brkića i kako je zanimljivo da je to baš sad objavljeno kako bi se zasjenile ove loše Vladine odluke.

>>J. Kosor: Gdje je 177 milijuna kuna ako mjere nisu ukinute?

>>Milanović: Ne ukidamo poticaje za zapošljavanje!

Komentara 33

Avatar vitez
vitez
15:14 27.03.2014.

Karamarko, jeli taj dio tvoje domoljubne i demokršćanske opcije HDZ-a? Boris Kunst?? Uspoređivao Tuđmana sa Sadamom Huseinom, zalaže se za legalizaciju prostitucije...O čemu ti govoriš Karamarko!!!??? Nikada takav HDZ neće od mene dobiti glas!!! Svoj glas dajem Savezu za Hrvatsku!!!

HP
hrvoje penava
15:08 27.03.2014.

kunst se borio za radnike dok nije dobio ponudu hdza....hdz prvo napadao kao tko bi trebao raditi za 1600kn sad napada jer se to ukida....ali to su oni...

SC
santa claus
14:50 27.03.2014.

Joj Kunst daj nam samo ti nemoj prodavati politiku zapošljavanja, da ti nije Sanadera koji te je povukao u HDZ, još bi uvijek po trgovima nosio megafon i kritizirao vladu HDZa kao i devedesetih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije