Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ stao u obranu

Krstičević: Dodijeljen mi je stan po ranije formiranoj cijeni

Damir Krstičević
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
20.05.2020.
u 19:52

Iako u Krstičevićevoj imovinskoj kartici stoji da su to dva zasebna stana procijenjena na 2,3 milijuna kuna, Krstičević i MORH, prema pisanju medija, tvrde da je riječ o jednom stanu. Pored jeftine cijene stana, mediji ističu da je problematično i Krstičevićeva pravo da od MORH-a otkupi još jedan stan.

Donedavni ministar obrane Damir Krstičević ustvrdio je u srijedu da mu je sukladno kriterijima Ministarstva obrane (MORH) dodijeljen dvoetažni stan, a ne dva stana, kako stoji u njegovoj imovinskoj kartici te da je cijena stana formirana kao i kod svih djelatnih vojnih osoba koji su kupili stanove od Hrvatske.

''Sukladno propisanim kriterijima od Ministarstva obrane dodijeljen mi je dvoetažni stan (prizemlje i prvi kat površine 160 četvornih metara), a ne dva stana, kojeg sam otkupio u skladu sa Zakonom o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i sukladno Odluci Vlade RH iz 1995. godine o prodaj stanova u vlasništvu kojima upravlja Ministarstvo obrane'', kazao je Krstičević za Novu TV.

Govoreći o cijeni stana kojeg je otkupio od Ministarstva obrane, Krstičević je dodao da je ona ''formirana kao i kod svih djelatnih vojnih osoba koji su kupili stanove od Republike Hrvatske, a kojima upravlja Ministarstvo obrane''.

Prema pisanju portala Index, riječ je o dva stana u zagrebačkoj Novoj Vesi površine 112,52 i 50,11 četvornih metara, koja su naknadno spojena u jedan površine 160 četvornih metara. Država je te stanove kupila 1998. i 1999. godine po cijeni od 2,2 milijuna kuna, a potom ih je prodala Krstičeviću za 136.176 kuna.

Iako u Krstičevićevoj imovinskoj kartici stoji da su to dva zasebna stana procijenjena na 2,3 milijuna kuna, Krstičević i MORH, prema pisanju medija, tvrde da je riječ o jednom stanu. Pored jeftine cijene stana, mediji ističu da je problematično i Krstičevićeva pravo da od MORH-a otkupi još jedan stan.

A Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ustvrdila je da je bivši ministar obrane Damir Krstičević pravo na kupnju stanova u centru Zagreba stekao temeljem svojih postignuća, a uz to vezane prozivke SDP-a nazvao je kampanjom besramnog obmanjivanja građana.

"Gnjevni što se ne mogu identificirati s postignućima Damira Krstičevića koji je kao ministar obrane više učinio za Hrvatsku vojsku i dignitet (hrvatskih) vojnika nego dvije njihove vlade skupa, SDP nastavlja svoju kampanju besramnog obmanjivanja građana", stoji u objavi na Facebook profilu HDZ-a.

"S obzirom na dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, status (hrvatskog) branitelja, invalidnost kao posljedicu ranjavanja u Domovinskom ratu i broj članova zajedničkog kućanstva, Damir Krstičević je ostvario, kao i druge djelatne vojne osobe u HV-u i MORH-u, pravo na adekvatan stan na temelju Pravilnika o stambenom zbrinjavanju iz 1998. i suglasnosti ministra obrane", dodaje se u objavi.

Uz poveznicu na tekst objavljen u Večernjem listu u prosincu 2011. pod naslovom "MORH tuži Kotromanovića zbog 50.676 kuna duga za smještaj", iz HDZ-a poručuju: "Dok napadaju generala Krstičevića, možda bi bilo zgodno priupitati SDP-ovce - zašto pitanje o stambenom zbrinjavanju ne postave svom Anti Kotromanoviću, bivšem ministru obrane?".

Članovi Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk i Franko Vidović u srijedu su pozvali bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića da se očituje o tekstu portala Index da je od MORH-a kupio dva stana u centru Zagreba za 136 tisuća kuna.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
20:39 20.05.2020.

Krstičević: Dodijeljen mi je stan na balkanski nacin po domoljubno formiranoj cijeni kao svojih do svoga na štetu glupih.

FR
franjo
21:32 20.05.2020.

Zapovjednicima sve, vojski ništa .

MA
marijaqwer
21:01 20.05.2020.

Dobro naplaćeno domoljublje. Vjerodostojno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije