Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivanje informacija

HDZ poništio spornu izjavu o povjerljivosti, agencija koja ju je pisala posipa se pepelom

Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
11.02.2019.
u 22:54

U priopćenju tvrtke Apicura Business Intelligence tvrdi se da HDZ nije sudjelovao u izradi te izjave te da je tvrtka već pristupila izradi novog prijedloga izjave.

U HDZ-u u ponedjeljak nisu odgovorili zašto su i kome točno (gradskim ili županijskim organizacijama jer članovi Predsjedništva spornu izjavu na potpis nisu dobili) iz središnjice slali izjavu o povjerljivosti (GDPR) u koju su ubačene odredbe da HDZ-ovci čak ni pred sudskim tijelima ne smiju otkrivati stranačke informacije prije nego što za to dobiju dozvolu stranke.

Umjesto toga, iz HDZ-a su poslali priopćenje tvrtke Apicura Business Intelligence koja preuzima odgovornost za sadržaj izjave premda je izjava, ako je poslana članovima HDZ-a kako piše Jutarnji list, morala proći kroz ruke vodstva, makar glavnog tajništva stranke. U HDZ-u su u ponedjeljak navečer poručili da je sporna izjava objavljena u medijima ništetna, ali nisu objasnili kada su je točno proglasili ništetnom, da li večeras kada je objavljen tekst ili ranije. U priopćenju tvrtke Apicura Business Intelligence tvrdi se da HDZ nije sudjelovao u izradi te izjave te da je tvrtka već pristupila izradi novog prijedloga izjave. 

Video - Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Priopćenje u cijelosti donosimo u nastavku: 

'Izjava o povjerljivosti naša je odgovornost, a za HDZ radimo novu'

"Izjava o povjerljivosti dio je aktivnosti koje se poduzimaju u pogledu usklađivanja s europskim okvirom zaštite podataka i odnosi se na podizanje svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka od potencijalne zloupotrebe. Prijedlog Izjave o povjerljivosti sastavljen je u najboljoj vjeri i s najboljom namjerom sa svrhom osiguravanja postupanja vašeg članstva s osobnim podacima ne dovodeći u pitanje obveze koje biste vi ili vaši članovi mogli imati sukladno odredbama važećih zakona i odlukama nadležnih tijela. Potpuno je jasno da se voljom stranaka ne može ograničiti ili onemogućiti rad sudova i drugih organa, kao i to da je potrebna najviša razina zaštite osobnih podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka i pravilima standarda informacijske sigurnosti.

Prvenstveno napominjemo da je isključiva odgovornost za izradu prijedloga Izjave o povjerljivosti na tvrtki Apicura i da HDZ nije sudjelovao u izradi odredbi prijedloga same Izjave te da je Apicura već pristupila revidiranju postojećeg prijedloga Izjave o povjerljivosti kako bi ista na razumljiv način potvrdila ovdje izneseno. Revidiran prijedlog Izjave o povjerljivosti Apicura će u najkraćem roku dostaviti HDZ-u na razmatranje", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Natalija Parlov Una, direktorica tvrtke Apicura Business Intelligence Zagreb.

Komentara 32

DU
Deleted user
23:20 11.02.2019.

Lopovska (oktrojirana) kasta zlatne mladezi komunizma jase dalje. Ovaj HDZ-e ima s domoljubljem onoliko veze koliko i Al-Kaida s Svjetskim trgovackim centrom.

Avatar komentatorx
komentatorx
23:08 11.02.2019.

Kra De Ze je grupa teških mafijaša koji ne vjeruju jedan drugome pa moraju potpisivati ugovor o vjernosti i tajni. Mafija - država = hdz

SN
sasa.novak.58
23:03 11.02.2019.

Totalno vjerujem HDZ-u da HDZ nema nikakve veze s HDZ-ovim dokumentom koji je HDZ poslao članovima HDZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije