Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buna u Slavoniji

HDZ-ovi gradonačel​nici: Zakon na imovinu porez je na minuli rad

'07.09.2012., Zagreb - Jedan od stanova prevarantice Mirne Celar u ulici Antuna Bauera 18. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
Borna Filić/PIXSELL
12.11.2012.
u 15:14

– Vlasnicima nekretnine koja nije u funkciji porez će biti čak 30 puta veći nego je sada komunalna naknada – rekao je Karlić.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Vukovaru, na kojoj su bili gradonačelnici gradova u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je na vlasti HDZ, istaknuto je nezadovoljstvo najavljenim Zakonom o porezu na imovinu.

Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić rekao da se u najavama zakona moglo čuti kako će porez biti sličan iznosu za komunalnu naknadu koji se sada naplaćuje. – To je daleko od istine jer će vlasnicima nekretnine koja nije u funkciji porez biti čak 30 puta veći nego je sada komunalna naknada – rekao je Karlić.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Iloka Miroslav Janić rekavši da će u ovom najistočnijem hrvatskom gradu obitelji koje je Grad oslobodio plaćanja komunalne naknade zbog njihova socijalnog statusa uvođenjem poreza na imovinu doći u vrlo tešku poziciju. HDZ-ovi gradonačelnici tvrde da je najavljeni porez na imovinu zapravo  harač na minuli rad, a ne na bogatstvo.

>>Porez na imovinu natjerat će vlasnike na rasprodaju stanova

Ključne riječi

Komentara 1

BI
bigred1
19:46 12.11.2012.

to i je porez na minuli (ne)rad hdz-ovaca. sigurno su si pribavili mnoge nekretnine koje nisu u funkciji. to je i jedan od načina kako vratiti novac državi od nezakonitih radnji pošto bi sudski to bilo nemoguće. da li jea li je u redu da netko s kućom starom 50 ili više godina plača istu cijenu kao i , iste kvadrature, 10 godina stare. ili objekt iste kvalitete u splitu ili d.lapcu.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije