Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZIVKOM NA PROZIVKU

HDZ-ovac odgovorio Milanoviću: 'Ne brinite, oglasit će se i svi ostali iz grupacije Lex Perković'

Sinj: Zoran Milanović i Andrej Plenković u razgovoru nakon završetka Alke
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
25.01.2024.
u 20:02

Ante Deur odgovorio je predsjedniku Milanoviću, koji je danas u priopćenju više puta spomenuo takozvani lex AP.

Saborski zastupnik HDZ-a Ante Deur reagirao je na priopćenje predsjednika Zorana Milanovića, koji se oglasio nedugo nakon što je premijer Andrej Plenković u četvrtak objavio da će vladajuća većina podržati izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Iz Ureda predsjednika poručeno je da je predloženo imenovanje Ivana Turudića za šefa DORH-a "najopasniji Plenkovićev nasrtaj na neovisne institucije" te da Turudić nije politički neovisan, nije etičan, a nema ni profesionalni ugled.

- Andrej Plenković, sada je sigurno, ne želi samostalan i neovisan DORH, ne želi pokretanje istraga i progon kriminala i korupcije. Baš suprotno, namjerava spriječiti svaku istragu protiv političke klike kojom je usko okružen i povezan. Izmjenom Kaznenog zakona, kojom se želi spriječiti otkrivanje sadržaja izvidne ili dokazne radnje, Andrej Plenković je samo pripremao pravni teren za dovođenje Ivana Turudića u DORH. Lex AP-om mu je dao odriješene ruke da može zastrašivati novinare i progoniti sve koji pokušaju otkriti istinu o pogodovanju, korupciji i kriminalu Plenkovića i suradnika. Ivan Turudić na čelu DORH-a i Lex AP zajedno zlokobni su Plenkovićev paket koji poklanja Hrvatskoj uoči parlamentarnih izbora s ciljem da spriječi i zaustavi svaku istragu koja može ugroziti njegove osobe i političke interese - piše Milanović, koji je u priopćenju dvaput spomenuo "Lex AP".

Time je, da podsjetimo, aludirao na činjenicu da se u komunikaciji bivše državne tajnice Josipe Rimac s bivšom ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Gabrijelom Žalac spominje A. P., što su mnogi protumačili kao inicijale premijera Andreja Plenkovića. Oporba i Milanović opetovano sada ponavljaju da premijer mijenja Kazneni zakon kako bi pokušao spriječiti buduće curenje informacija koje bi njemu i njegovoj Vladi mogle štetiti.

VEZANI ČLANCI:

Milanoviću na sve to u četvrtak nije ostao dužan HDZ, odnosno njihov saborski zastupnik Ante Deur. On je kratko na Facebooku poručio: "Ne brinite, oglasit će se i svi ostali iz grupacije 'Lex Perković'." Takozvani "lex Perković" donesen je, da podsjetimo, 2013. godine, a njime je tadašnja Vlada Zorana Milanovića pokušala spriječiti provođenje europskog uhidbenog naloga i izručenje bivših obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača Njemačkoj.

VIDEO Plenković komentirao Milanovićevu izjavu o Habijanu: 'To je čista zavist i zloba'

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
15:30 26.01.2024.

Deur ,Plenkovićev sluga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije