Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HDZ-ova većina u saborskom Odboru za medije odbila raspravu o HRT-u

hrt
Antonio Bronić / Pisxell
24.11.2009.
u 15:54

Odbor nema cjelovitu informaciju o događajima na HRT-u te ne može raspravljati samo na temelju pritužbi na račun HRT-ove uprave - tvrde hadezeovci.

HDZ-ova većina u saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije odbila je prijedlog predsjednika odbora Nenada Stazića (SDP) da se rasprave dopisi vezani za stanje na HRT-u.

- Odbor nema cjelovitu informaciju o događajima na HRT-u te ne može raspravljati samo na temelju pritužbi na račun HRT-ove uprave - tvrde hadezeovci. Ne protive se raspravi, ali ne žele raspravljati prije nego što dobiju očitovanje druge strane.

Podsjetili su da je HRT-ovo Programsko vijeće sastavilo radnu skupinu koja bi trebala istražiti sve pritužbe na račun Ravnateljstva HRT-a. Predložili su da se od Vijeća HRT-a zatraži da zapisnik radne skupine proslijedi odboru, koji bi, smatraju, na raspravu o stanju na HRT-u trebao pozvati i prozvane čelnike javne radiotelevizije.

Na Stazićev prijedlog da odbor raspravlja kako bi izrazio podršku Vijeću HRT-a, Suzana Bilić Vardić (HDZ) odgovorila je da Vijeću HRT-a ne treba posebno izražavati podršku, jer nitko ne dvoji da ono ima podršku odbora. Odbor ne bi smio zatvarati oči pred problemima na HRT-u, na kojem, uvjeren je, vlada organizacijski kaos, programski šlamperaj i izrazito narušeni međuljudski odnosi.

 - Mi možemo glumiti da je Programsko vijeće u stanju riješiti sve i ignorirati činjenicu da je ono znatno oslabljeno time što je bez predsjednika, a neki članovi su tek izabrani - rekao je Goran Beus Richembergh (HNS). Uvjeren je i da Sabor kao osnivač HRT-a, odnosno saborski odbor kao matično radno tijelo, snosi odgovornost za stanje na javnoj televiziji, koja je, smatra, u najvećoj krizi u posljednjih deset godina.

- Odbor bi trebao podržati slobodu izražavanja, pogotovo u kontekstu izborne kampanje - ocijenila je Jelena Berković, vanjska članica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Komentara 40

Avatar zampzmija
zampzmija
16:20 24.11.2009.

Vanja+Hloverka=HDZ

BT
bili-tartuf
17:51 24.11.2009.

mr-braun,...\"ne nerviraj muvu\"...

OB
-obrisani-
17:13 24.11.2009.

24.11.2009. u 16:34h bili-tartuf je napisao/la: Ko o čemu ti o traktorima. Ajde brate Srbine jezik naš je mnogo bogatiji. Nego hoćemo li malo kviza: Kako se zvao Zagreb u vekovima pre IX Odgovor je tačan. Srbinovo je ime Zagrebareba u IX veku. Bravo, bravo, bravo ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije