Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati izbora

HDZ osvojio 56, SDP 27, a HNS devet gradova

sisak,glasanje,kontjener,portal (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
02.06.2013.
u 22:59

Najveći skok u odnosu na prošle izbore ima HNS koji je osvojio devet gradonačelničkih mjesta dok ih je dosad imao šest

Najviše župana osvojio je HDZ, njih ukupno 10 -u Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj.

SDP će imati pak župane u Krapinsko-zagorskoj, Sisčko-moslavačkoj i Primorsko-goranskoj županiji, HNS u Varaždinskoj i Međimurskoj koju je preoteo SDP-u, HSS u Koprivničko-križevačkoj i Zagrebačkog, IDS u Istarskoj, HDSSB u Osječko-baranjskoj, a HDSS s prebjegom iz HSS-a Damirom Bajskom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

HDZ je pobjednik i u gradovima jer su njegovi kandidati osvojili 56 gradonačelničkih fotelja od ukupno 127 gradova u Hrvatskoj. HDZ je po tome ostao na istoj razini kao i na prošlim izborima, SDP je pak osvojio 27 gradova.

Najveći skok u odnosu na prošle izbore ima HNS koji je osvojio devet gradonačelničkih mjesta dok ih je dosad imao šest.

I nezavisni kandidati za gradonačelnike su ove godine bili popularniji nego za prošlih izbora (šest) pa će tako u 10 gradova gradonačelnici biti nezavisni.

>> Bandiću Zagreb, Baldasaru Split, a HDSSB izgubio Osijek

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije