Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI SE

HDZ obranio Plenkovićev govor: 'Snimka je još jedna očajnička diverzija kampanje'

Završni predizborni skup HDZ-a u Zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
15.04.2024.
u 07:43

Nakon što je isplivala snimka Plenkovića na predizbornom skupu HDZ-a na kojoj vrijeđa, između ostalog, DP i Ivana Penavu, oglasio se i HDZ na svom Facebook profilu

Diverzija s ciljem da Penava pomogne dovesti Milanovićevu ljevicu na vlast!, poručio je HDZ u svjetlu snimke koja je objavljena s HDZ-ovog skupa u Zagrebu održanog prije tri dana, a na kojem se Andrej Plenković žustro obrušio na oporbu. On je, podsjetimo, između ostalog spomenuo i Domovinski pokret za čije je članove poručio da ''nisu Hrvati'', a za Ivana Penavu je poručio i kako bi ''njegova baba mogla biti gradonačelnica Vukovara s lovom koju ima na raspolaganju''.

HDZ se tim povodom oglasio na svom Facebook profilu, poručujući kako se radi ''o još jednoj očajničkoj diveziji kojoj svjedočimo u predizbornoj kampanji''. Naslovi koji se izvlače u dijelu medija uopće ne odražavaju poruke koje je predsjednik HDZ-a i Vlada odaslao biračima Domovinskog pokreta i Most. Štoviše, diverzija je poduzeta nakon što je Plenković opetovano poručivao tim biračima da ih poštuje i da ih poziva da se vrate svojoj matici - HDZ-u, poručeno je. 

''Što se samog sadržaja govora tiče, u njemu nema ništa novo što o pojedincima u DP-u i MOST-u on već nije javno izrekao, a to je da žele zauzeti mjesto HDZ-a i da izmišljaju laži o našoj politici, praveći se većim domoljubima, Hrvatima i vjernicima od svih drugih, i to premda su se protivili Zakonu o hrvatskom jeziku & premda su doveli SDP na Pantovčak, a sada s njim najavljuju i postizbornu koaliciju.

Radi se o akterima koji su poznati po huškanju, govoru mržnje i najgorem vrijeđanju u javnom prostoru; koji su relativizirali čak i teroristički napad na Trgu sv. Marka. Posebno je odvratno to što - zlorabeći žrtvu Grada Heroja - na izbornim plakatima šire gnjusne laži o tome da premijer slavi obilježavanje pada Vukovara. A sami Penava bez potpore te iste HDZ-ove Vlade ne bi mogao realizirati nijedan projekt u Vukovaru!

>> VIDEO Plenković grubo vrijeđao DP i Most pred 200 HDZ-ovaca, oni ga snimili i pustili u medije

Ova snimka, koja je zamišljena kao diverzija, na kraju je samo još jedna potvrda da je Plenković dosljedan u svojim stavovima. Uvijek je naglašavao, kako smo već naveli, da cijeni birače desnice i njihove vrijednosti te ih je pozivao da se vrate svojoj matici kako ih Penava, Grmoja i slični ne bi ponovno iskoristili radi dovođenja proturazvojne ljevice i Milanovića na vlast. Uostalom, jedan od vodećih kandidata ljevice Boris Lalovac danas je otvoreno pozvao MOST i DP u zamišljenu SDP-a Vladu'', poručio je HDZ.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 14

MR
mrkomir
09:28 15.04.2024.

Opet izmišljanja oko DP-a, MOSTa... Pa Plenki Moone snimili su te tvoji iz HDZa a diverziju koalicije si ti odradio zadnjih 8 godina kada si se zbližio sa ekstremno lijevo liberalnim HNSom, i sa isto takvim SDSSom..I jednima i drugima si dao jako puno pozicija gdje se dijeli lova i utječe na gospodarstvo.. I što se desilo? Osim što si se spojio sa lijevijima od SDPa, osim što si polijevio HDZ još je koruptivna hobotnica dobila dodatni zamah

DU
Deleted user
08:07 15.04.2024.

Barem su priznali da je snimka vjerodostojna. I to je puno od njih. Ali očito ni neki međi njima samima ne podnose AP-a. Nije ni čudo. Lik je sve samo ne šampion simpatičnosti.

DU
Deleted user
08:10 15.04.2024.

To što ga je branio ne znači da ga je i obranio. Ne može se obraniti neobranjivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije