Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak korijenima

HDZ napustio Sabor. Cijela stranka i Vlada išli na misu za Tuđmana

Tuđman obljetnica (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
10.12.2010.
u 12:13

Detuđmanizacija Hrvatske? Ivan Jarnjak tvrdi da se s njom nije nikad sreo te da Tuđmanov program ionako nije završen jer još preostaje ulazak u EU.

Iako se raspravljalo o Izvješću o poslovanju državnih poduzeća u 2009. godini, sabornica je na početku zasjedanja gotovo zjapila prazna. HDZ-ovi zastupnici opravdano su izostali, ovaj put jer su se pridružili predsjednici stranke i Vlade Jadranki Kosor te članovima Predsjedništva stranke na misi zadušnici održanoj u 9 sati u crkvi sv. Marka u povodu 11. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana.

S Mirogoja u sabornicu
Budući da su u 10.30 svi skupa, uz izaslanstva županijskih odbora HDZ-a, položili vijence i zapalili svijeće na grobu predsjednika dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju, sabornica se popunila oko 11 sati.

Također, izaslanstva HDZ-a, koja je predvodio Ivan Jarnjak, položila su vijence i zapalila svijeće podno biste dr. Franje Tuđmana pokraj Spomen-kuće u Velikome Trgovišću.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i HDZ-a Ivan Jarnjak dolazi svake godine odati počast dr. Franji Tuđmanu i svaki put kaže da će to činiti dok je živ jer je “dr. Franjo Tuđman bio veliki vođa i nadasve veliki čovjek”.

Svijeće u Vukovaru
– To su konstante koje će uvijek ostati, to su vrijednosti koje smo prepoznavali i tada kad smo s njime radili – istaknuo je Ivan Jarnjak.

Na novinarsko pitanje o detuđmanizaciji, rekao je da se s njom nikada nije sreo, a da uostalom program prvoga hrvatskog predsjednika još nije do kraja ni završen jer preostaje još primanje Hrvatske u Europsku uniju.

Prvome hrvatskome predsjedniku u spomen članovi HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara položili su vijence i palili svijeće.

Ključne riječi

Komentara 114

JA
jalnus
15:59 10.12.2010.

Ima neki pismeni dokument o tom kralju Tomislavu?

OB
-obrisani-
16:37 10.12.2010.

Tuđman je patio od titovog kompleksa, jednako kao što HDZ pati od kompleksa SKJ-SKH. Kult ličnosti, kuće i mjesta rođenja, spomenici, trgovi, obljetnice.....

OB
-obrisani-
02:56 13.12.2010.

Najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije