Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon o hrt-u

HDZ: Ministrica Zlatar lagala je zastupnicima u Saboru o HRT-u

tomislav karamarko (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
03.07.2012.
u 14:33

HDZ je komentirao konačni prijedlog Zakona o HRT-u. Davor Stier je rekao da ministrica Zlatar nije govorila istinu na sjednici saborskog Odbora za medije

– Kukuriku koalicija konačnim prijedlogom Zakona o HRT-u, koji je pustila u saborsku proceduru, nastoji pretvoriti javnu u partijsku televiziju i tako kontrolirati medijski prostor – rekao je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, na tiskovnoj konferenciji.

On je upozorio da je Europska komisija upozorila na štetnost donošenja tog novog zakona, ali na njihove primjedbe vlast se ne obazire.

– Mi kao stranka moramo upozoriti da ovakvi potezi vlasti mogu ugroziti ratifikaciju Pristupnog ugovora. Podsjećam da je do sada samo devet država ratificiralo pristupni ugovor, to još nije učinilo 18 država, a ovaj ispad sa Zakonom o HRT-u nije im prva pogreška, nego već treća u nizu – dodao je Karamarko upozoravajući kako saborska većina ne može odlučivati o vodstvu HRT-a.

Davor Stier rekao je da ministrica Zlatar nije govorila istinu na sjednici saborskog Odbora za medije. Ona je po njemu lagala zastupnicima u Saboru.

– Rekla je da imaju zeleno svjetlo Europske komisije. Mi smo to provjerili i EK je 28. lipnja uputio svoje primjedbe u kojima kaže da bi se ravnatelj trebao birati kvalificiranom većinom. To znači da bi ga trebale potvrditi dvije trećine zastupnika – dodao je Stier napomenuvši da se o izmjenama nije uopće javno raspravljalo.

Jasen Mesić, bivši ministar kulture, dodao je kako ovim zakonom HRT kao javni servis gubi smisao.

– Sve ove izmjene donose se zbog toga da vladajuća većina može postavljati za ravnatelja koga hoće, a on će onda preko glavnog urednika kontrolirati program – dodao je Mesić.

Komentara 34

OB
-obrisani-
14:42 03.07.2012.

sad je prilika da narod izide na ulice da sruse nenarodnu kukuriku vladu...prijevremeni izbori.....

TO
tomokaro
15:05 03.07.2012.

e MOJ TOMO 72 veliš da sruše nenarodnu kukuriku vlast i postave Nadnarodnu HDZ vlast.Očito ti nije dobro od ove vrućine, odi u hlad i zamisli si da si ti makar djelić tog "čvrstog odlučnog mudrog naroda" a ja ćuću u međuvremenu na šekret.

ZO
zook
20:10 03.07.2012.

ah lagala, preterujete ajd vi hdz-ovci , kaže se nije govorila istinu il kako to drug hebrang koji je uništio zdravstvo voli reči...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije