Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ovi odgovori

Ipak nisu rekli 'ne' teritorijalnom preustroju

Tomislav Karamarko
Foto: Davor Javorović/Pixsell
30.11.2015.
u 18:57

HDZ se jedino na 141. stranici odgovora MOST-u jasno usprotivio ideji spajanja Državnog sudbenog vijeća i Državnog odvjetničkog vijeća

Tomislav Ćorić (HDZ) danas je optužio SDP da su njihove odgovore Mostu pisali državni službenici pa je naveo primjer odgovora na jedno pitanje u kojem je u prvoj verziji pisalo da se načelno Ministarstvo financija slaže s tim prijedlogom Mosta, a da se u drugoj verziji Ministarstvo ne spominje.

Jedino jasno “ne”

HDZ se jedino na 141. stranici odgovora MOST-u jasno usprotivio ideji spajanja Državnog sudbenog vijeća i Državnog odvjetničkog vijeća. Naveo je da ih ne bi trebalo spajati jer bi to dovelo do potencijalnog sukoba interesa.

Strategija teritorijalne reforme

Iako se očekivalo da se HDZ neće izjasniti da je za MOST-ov prijedlog teritorijalne reforme lokalne i županijske samouprave, koja predviđa smanjenje broja općina, gradova i županija, HDZ je odgovorio: Da, slažemo se. U poduljem odgovoru naveo je da je za teritorijalni preustroj potrebno napraviti sveobuhvatnu analizu i donijeti strategiju teritorijalne reforme.

Nadzor tajnih službi

HDZ je, za razliku od SDP-a, prihvatio i prijedlog da se poveća civilni nadzor nad tajnim službama jer to smatra ključnim u demokratizaciji društva.

>> Slažu se s Mostom i da ima previše PR-a u poduzetništvu

>> HDZ objavio odgovore na reforme koje su poslali Mostu

>> Petrina Kovačiću: Dio si plana od početka, dio plana kako prevariti birače

Komentara 20

PO
potrebi
19:53 30.11.2015.

Zanimljivo je kako novinari seciraju Hdzov odgovor Mostu, a da u odgovoru sdpenjara nisu primijetili protivljenje ukidanja zamjenika koji su pripadnici nacionalnih manjina. Znači da se sdpenjere slažu sa ukidanjem zamjenika Hrvata, a srba ne. I ne samo da see protive tom prijedlogu Mosta već Mostu predlažu da dio koji se tiče zastupljenosti manjina izostave iz smjernica. Srboljubi.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:20 30.11.2015.

e sada ćemo pet dana čitati novinarske i analitičke analize HDZ odgovora na Mostove reforme a dotle nitko od velebnih novinarskih pera neće se usuditi napisati ili mu urednici neće dopustiti da analizira SDP odgovore,njihovo kupovanje zastupnika i nemoralno ponašanje tehničkog premijera. kao što ni do sada nisu analizirali provedbu Plana 21,kao što nisu Sdp propitkivali gdje im je izborni program, kao što još nismo dobili stručnu i suvislu analizu rezultata vlade slučajnog premijera.

MK
marcel.kocan
21:00 30.11.2015.

Zanimljivo kako "špijunčina i obavještajno podzemlje" Karamarko prihvaća civilni nadzor nad tajnim službama, dok sdp koji nema veze s udbom nego se samo tako češlja to baš i ne bi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije