Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladajući pometeni

HDZ i partneri dobili u prvom krugu sedam župana, SDP – dva

stjepan kožić (1)
HSS
20.05.2013.
u 00:56

Mjesta gradonačelnika u županijskim središtima pak nije bilo tako lako osvojiti u prvom krugu.

U prvom krugu glasanja pobjedu na izborima za župane HDZ i njegovi koalicijski partneri izvojevali su osam pobjeda, a SDP je sa svojim partnerima u prvom krugu dobio samo dva mjesto župana.

Stjepan Kožić (koji je HSS-ovac podržan od HDZ-a) je pobijedio u utrci za mjesto župana Zagrebačke županije (56,79 posto), Darko Koren (HSS) za koprivničko-križevačkog župana (53,48 posto), Zlatko Komadina (SDP) za primorsko-goranskog župana (55,05 posto), Danijel Marušić (HDZ) za brodsko-posavskog župana (52,44 posto), Milan Ković (HDZ) za ličko-senjskog župana (54,99 posto), Tomislav Tolušić (HDZ) za virovitičko-podravskog župana (53,32 posto), Božo Galić (HDZ) za vukovarsko-srijemskog župana (55,09 posto), Željko Kolar (SDP) za župana krapinsko-zagorskog i Nikola Dobroslavić (HDZ) za dubrovačko-neretvanskog župana (53,01 posto).

Mjesta gradonačelnika u županijskim središtima pak nije bilo tako lako osvojiti u prvom krugu. To je uspjelo Damiru Jeliću (HDZ) u Karlovcu (51,18 posto), Petru Krmpotiću (HDZ) u Gospiću (50,63 posto), Ivici Kirinu (HDZ) u Virovitici (64,99 posto), Stjepanu Kovaču (SDP) u Čakovcu i Draženu Barišiću (HDZ) u Velikoj Gorici (52,26 posto).

U nekim gradovima, poput Zadra, drugi krug će biti samo formalnost jer je Božidar Kalmeta (HDZ) osvojio 49,92 posto glasova. 

>>Karamarko: Ovo je već druga pobjeda, a na jesen tražimo izbore!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije