Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednji obračun

HDZ: Gradite prugu od nigdje do nikamo, SDP: Birali ste trasu

vlak
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
29.03.2013.
u 13:05

Popravak dvorane Ekonomsko-turističke škole zatvorene zbog opasnosti od urušavanja krovišta ignoriraju i Coning i ministarstva

Kada bih bio demagog, rekao bih vam da ćete odgovore na pitanja dobiti u pisanom obliku na idućoj sjednici. No, to neću učiniti – rekao je karlovački župan Ivan Vučić aludirajući na posljednju sjednicu Skupštine Karlovačke županije u ovom sazivu. No, odgovori na pitanja donijeli su i novo zadiranje u nekoliko bolnih točaka oko kojih su se skupštinari, ali i brojni žitelji ovih prostora sporili posljednjih godina.

 Bahata vlast

 Tako je Stjepan Mikulandrić (SDP) prozvao članove HDZ-a da prosvjeduju protiv trase nove nizinske pruge, iako su baš oni 2008. godine izabrali lokaciju za novi prometni koridor, ali su se i oglušili na SDP-ova upozorenja o štetnosti te varijante.

 – Ovo danas klasičan je primjer naknadne pameti, ali i dokaz neodgovornog i bahatog ponašanja sadašnje županijske vlasti – oštar je bio Mikulandrić.

 Vučić je odmah odgovorio da SDP kreće s nizinskom prugom tek u predizborne svrhe, te da je zbog tog projekta otišao i bivši ministar Komadina.

 – Govore o gradnji pruge kroz Karlovačku županiju koja će ići do luke Rijeka, a u Primorsko-goranskoj županiji nije donesen ni prostorni plan za taj projekt. Zato ćemo tražiti da se odmah izradi studija utjecaja na okoliš koja bi nam pokazala šteti li ova trasa interesima Karlovca, ali i drugih dijelova županije kroz koje prolazi. Nas se optuživalo da gradimo most koji vodi "od nigdje do nikamo", a vi to isto sada radite s prugom – poručio je Vučić oporbi na čelu s SDP-om.

Politička prepucavanja nastavljena su i nakon pitanja Vlade Jelkovca (HDZ) o sanaciji Opće bolnice Karlovac. Upitao je zašto Vlada sanira kliničke bolničke centre koji su, iako su u njih postavljeni novi ravnatelji, svi redom lani poslovali s gubitkom.

S druge strane, sve zdravstvene ustanove u županiji su u "plusu", no proces sanacije je u zastoju. Jelkovac je ministra Rajka Ostojića prozvao da više misli na izbornu kampanju u Zagrebu, nego na sanaciju drugih bolnica, uključujući i karlovačku. Pitanje Ivana Krznarića (HDZ) opet je otvorilo trenutačno najbolniji školski problem u županiji. Riječ je o daljnjem nezaustavljivom propadanju dvorane Ekonomsko-turističke škole.

 Prijetnja s krova

 – Već 2008. godine, kada je dvorana stavljena u funkciju, uočeno je mnogo nedostataka, o čemu su upozoreni izvođači, ali i ministarstva. Na kraju, dvorana je zatvorena zbog prokišnjavanja, ali i opasnog ulegnuća krova koji je prijetio djeci.

Lani u prosincu zaključeno je da je to odgovornost tvrtke Coning, kojoj je naloženo hitno postupanje. Ipak, do danas se uopće nisu javili. Izvijestili smo i ministarstva, no ni ona nisu odgovorila – rekao je županijski pročelnik Željko Šančić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije