Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

HDZ farba tunele dvaput, Možemo! farba nas bojeći murale na podu

Lunarove mace na kolniku su baš slatke, ali ne za centar grada, između Meštrovićeva kipa i secesijske palače Croatia, nego za jaslice, igralište ili dječji vrtić. U jednom smo trenutku izgubili sposobnost stvaranja, ostala nam je samo sposobnost lakiranja.

Komentari 5

MM
MMarko657
14:26 22.09.2023.

Kad smo mi bili mali (ne znam radi li se to još uvijek) smo svako malo pisali neke sastavke s temom kako bi svijet bio bolje mjesto kada bi njime upravljala djeca. Mi u Zagrebu sada imamo priliku doživjeti upravo to - infantilno upravljanje javnim dobrom. Kao beba koje sakrije vlastite oči rukom i kaže "nema mame". Ali jedna stvar koju često ponavljaju gradonačelnik i zamjenici: "mi smo za upravo TO dobili mandat" je istina i Zagreb ima upravitelje kakve je htio i kakve zaslužuje.

VL
ME
Melkiorr
22:04 22.09.2023.

Ružno je.

VL
MS
mala_soroseva_kujica
04:05 23.09.2023.

Frend je prije petnaestak godina bio u Portugalu u komuni za odvikavanje od droge i slao mi je slike, izgledale su upravo ovako. Tamo motiviraju ovisnike da prostor oko sebe iscrtavaju što šarenije kako bi ih oraspoložili i skrenuli im misli sa samoozljeđivanja.

VL
Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
09:23 23.09.2023.

Sumrak kulture i civilizacije. Nekad su se u Europi bez ikakvih strojeva podizale gotičke i renesansne katedrale. Danas se crtaju šareni smajlići po podu.

VL
Avatar mrIvan
mrIvan
18:36 22.09.2023.

Komentator besposleni i jariće opisuje - da se parafrazira jedna narodna mudrost. Ovo je već jasan znak netrpeljivosti na osobnoj razini što je nedopustivo. Komunistički gradonačelnici su mogli raditi što su htjeli - jer nisu imali ni pravne okvire, ni sudove koji bi im to branili već samo "revoluciju koja teče" i "proletersku vlast". U to doba je država ionako bila najveći građevinar - a danas to nije i ne može biti već građevinare mora na složen način angažirati. Ali to bi komentator morao znati bolje od prosječnog čitatelja a ne ovako piskarati bez smisla i svrhe. Sramota je da VL kao komentatore ima osobe koje znaju manje od čitatelja...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.