Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Hasanbegović:
Povratak na članak

'Plenković u operaciji s Istanbulskom konvencijom ima tri cilja'

Ne zabrinjava ga mogućnost da Zekanović zbog Istanbulske konvencije uskrati potporu Martini Dalić na glasanju o opozivu jer, kaže, imaju dovoljno glasova i zajedništva za potrebnu potporu gospođi Dalić

Komentari 79

DU
Deleted user
17:52 08.03.2018.

Da li to znači da se izbacuju iz teksta konvencije ona dva-tri paragrafa koji su sporni? To bi bilo u redu i prihvatljivo,jer se u suštini ništa ne mijenja,a konvencija prolazi uz potporu konzervativnih.

VL
RI
rightside
18:15 08.03.2018.

hahaha, ovima partijasima mostovcima i travarima svih boja nikako jasno da sad netko odredi da budu novi izbori,oni nemaju nikakve sanse,, jedino ako na izbore idu svi skupa pod jednim imenom i da im se pridruze i ostali travari ii drogerasi maksimalno mogu imat 74 glasa a s tim ne mogu formirat novu vladu,, eto da vam svima muke skratim..)))))

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
18:33 08.03.2018.

Konvenciju su nametnuli, SDP, Glas i Most Zeljke Markic na dnevni red sabora. Zlatan i Zekanovic je mogu potpisati izmjenjenu bez rodne ideologije ili odbiti . Ovi sto ruse ovu vladu su za Konvenciju u rodno ideoloskom obliku koju bibi uvela ova opozicija preuzimanjem vlasti, Zlatan se mora odluciti.

VL
PI
pinkec
18:10 08.03.2018.

Istambulska konvencija ili kako u Hrvatsku uvesti rodnu ideologiju? Nije poteškoća u nedostatku zakona već u neučinkovitosti pravosuđa! Oni koji u Hrvatskoj traže usvajanje Istanbulske konvencije kao alata za zaštitu žena od nasilja nisu ništa napravili da bi pomogli ženamaa koje su bile silovane tijekom Domovinskoga rata već su ih isti ismijavali i vrijeđali. Ne možemo pristati na gubitak nacionalnog identiteta, nacionalnog suvereniteta i nametanje oblika ponašanja koji su strani našem društvu, našim pozitivnim kulturnim i tradicijskim običajima. Ne možemo pristati da neka komisija (GREVIO) piše što želi i da je iznad zakona naše države.

VL
BI
bikica7
18:23 08.03.2018.

Naši zakoni (nažalost se ne primjenjuju u potpunosti) bolje štite prava žena i svih ugroženih od nasilja nego Istambulska konvencija.U tom dokumentu je cilj progurati rodnu ideologiju nego briga o zaštiti žena od nasilja.Na taj način se brojne udruge žele dočepati državnog novca za svoje nastrane ideologije.To NE SMIJE proći!

VL
KA
kajinx
19:39 08.03.2018.

Cilj globalista, EU i mrzitelja Hrvatske je: Uništiti obitelj, uništiti religiju, uništiti nacionalnost, izbrisati granice i time postojanje država, e, onda mogu vladati svijetom.

VL
ST
stefj
17:50 08.03.2018.

Drugim riječima, jao si ga onom tko ne digne rukicu... He, he čista demokracija unutar stranke...

VL
DR
droza
20:09 08.03.2018.

Iza Istambulske konvencije valja se ogroman novac koji bi naravno pripao upravo onim udrugama koje najžešće navijaju za ratifikaciju. Svi znamo na koji dio sabornice su naslonjeni ti samozvani "zaštitnici građanskih prava".

VL
DP
dusan.plantaric.3
20:09 08.03.2018.

Čital sam prije 2-3 dana da ako se prihvati IK-cija da bi se trebale osnovat neke udruge koje bi to sve pratile.Pa molim odgovorne ako bi se i ja mogel uhljebit u jednu od njih.Puno fala

VL
TU
turimtituki
17:52 08.03.2018.

Tesko je sve zadovoljit kad imas kupus koaiciju.

VL
TE
Teuta
19:29 08.03.2018.

Glede "primjene domacih zakona" koji se vise manje (djelomicno) primjenjuju ili ne - pa ne bih ja zelila biti bezobrazna ma posljednji put kada je nesto bilo prepusteno "kontroli medjunarodne skupine" desila se Srebrenica.

VL
Avatar Verbalni_delikt
Verbalni_delikt
21:20 08.03.2018.

HDZ već dugo nije kršćansko demokratski, već lijevo liberalni. I to je zapečaćeno dolaskom Plenkovića. Današnji HDZ je lijeviji od SDP-a.

VL
SO
SoloHan
18:52 08.03.2018.

Zanimljivo je jedinstvo pripadnika Srpske manjine i homoseksualnih manjina koji komentiraju na ovom portalu

VL
ST
Starotopoljanin
20:42 08.03.2018.

samo referendum.netrebaju nam nikakvi istambuli.

VL
CR
cromak
02:16 09.03.2018.

Nas zenski rod trebamo cuvati od SPDovih peglaca sjetimo se mininistra financija i njegove druzine jos sjede u saboru i razmisljaju koja ce biti slijedeca, a koliko jos ima takvih koji nam djele pravdu.

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
05:55 09.03.2018.

Eto instant rješenja:čim ratificiramo Istambulsku konvenciju smanjit će se nasilje nad ženama.Kako se toga nismo ranije sjetili?

VL
Avatar dobry
dobry
21:00 08.03.2018.

Nije mi jasno, zašto komšije i domaći raznorazni "udrugaši" baš ovoliko mrze Hrvata islamske vjeroispovjesti, gospodina Hasanbegovića? Da li zbog ukidanja dotacija iz državnog proračuna (dok je bio ministar), ili samo radi toga što je musliman po vjeroispovjesti!?

VL
HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
20:22 08.03.2018.

Uvijek iste... glasaju za HDZ. Imate li, HDZ-ovce, dostojanstvo? Ili vam treba na kredit kupiti kralježnice?

VL
TE
Teuta
19:23 08.03.2018.

01.01. 2018. (nema tome dugo, ma ipak) na snagu je stupio "Zakon o zastiti od nasilja u obitelji" kojim se "propisuju se prava žrtava nasilja u obitelji, krug osoba na koje se Zakon odnosi, određuju se oblici nasilja u obitelji,, prekršajnopravne sankcije za zaštitu od nasilja u obitelji, prikupljanje podataka o primjeni Zakona, osnivanje Povjerenstva za praćenje i unapređenje rada tijela kaznenog i prekršajnog postupka te izvršavanja sankcija vezanih za zaštitu od nasilja u obitelji te prekršajne odredbe." Usput napomenuto, u istome stoji: "dijete je svaka osoba koja nije navrsila 18 godina zivota". Sve kljucne odrebe Konvencije obuhvacene su u spomenutim zakonom. Konvencija koja je (ili ce biti) upucena na postupak ratifikacije dosita stavlja poseban naglasak na "suzbijanje svih oblika diskriminacije zena i promicanje pune ravnopravnosti zena i muskaraca, ukljucujuci osnazivanje zena", dakle na nesto sta vec sam Ustav RH propisiva kao temeljna prava. Inace, sudeci prema grafickom prikazu, polovica zemalja Unije (jos) nije ratificirala Konvenciju.

VL
Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
17:57 08.03.2018.

Bačiću bi bilo bolje da stiša strasti, jer će ga glasovi koji su ga doveli na vlast odvest skupa sa hns-om u opoziciju....ako uopće uđe u sabor...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.