Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Šišljagić

HDSSB za ustavne promjene ako su sukladne programu stranke

HDSSB
Branimir Bradarić
09.11.2013.
u 22:05

Šišljagić je najavio i da će HDSSB u hrvatskom Saboru dignuti ruke zan ustavne promjene ako one budu sukladne programu, politici i političkom djelovanju stranke.

- Politika se mora puno aktivnije nego do sada uključiti u razrješavanje političkih i međunacionalnih tenzija u Vukovaru nastalih zbog problema dvojezičnosti. HDSSB je ranije uputio u saborsku proceduru inicijativu o hitnom stavljanju na dnevni red Sabora problematike dvojezičnosti u Vukovaru i donošenje obvezujućih zaključaka koji bi doprinijeli rješavanju političkih i međunacionalnih problema u Vukovaru, rekao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić na konferenciji za novinare koja je održana u Vukovaru poslije 13 sjednice Glavnoga odbora.

Podsjetio je i na prijedlog HDSSB-a da se uvođenje dvojezičnosti u Vukovar odgodi da 2021. godine, odnosno, do idućeg popisa stanovništva. Šišljagić je najavio i da će HDSSB u hrvatskom Saboru dignuti ruke zan ustavne promjene ako one budu sukladne programu, politici i političkom djelovanju stranke. - Na poziv premijera Zorana Milanovića susreo sam se s njim i predložio mu u ime HDSSB-a dodatne prijedloge ustavnih promjena, prvo nezastarijevanje ugroze ekonomske i financijske stabilnosti Hrvatske od strane najviših državnih dužnosnika - predsjednika Vlade, ministara, guvernera… U ime stranke predložili smo i ustavne promjene vezane za regionalizaciju i decentralizaciju Hrvatske jer se regije moraju ustavno ojačati i mora se ustavno omogućiti donošenje posebnog zakona kojim će Hrvatska biti regionalizirana u pet regija. Želimo  da u ustavne promjene uđu temeljni, programski ciljevi HDSSB, rekao je Šišljagić govoreći na ovu temu.

Novinarima se obratio i predsjednk Kluba zastupnika HDSSB-a u Saboru Josip Salapić istakavši da premijer Zoran Milanović ne vodi dobro zemlju. Svoju tvrdnju obrazložio je sve lošijom ekonomskom situacijom. Zoran Vinković iskoristio je priliku i još jednom pozvao premijera da odstupi zbog neuspješnog vođenja politike i lošeg stanja u državi.

Komentara 2

BU
Bulaba
11:30 10.11.2013.

Znači, zaštita udbaških ubojica, narušavanje odnosa s Njemačkom i EU, uvođenje sankcija od strane EU, nepridržavanje potpisanog u pregovorima s EU spada u program HDSSB? Dobro da znamo. Samo ne znamo zašto to onda ne piše u programu HDSSB.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije