Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dug od 50.000 kn

HDS ZAMP: Fina je ta koja je ovršila DVD Luka zbog duga prema nama

Mjesto Luka kraj Vrbovca
Tomislav Miletić/PIXSELL
19.11.2017.
u 21:35

Dobrovoljno vatrogasno društvo odlazi u stečaj zbog duga od 50.000 kuna. HDS Zamp tvrdi da DVD od 2007. ignorira njihove pozive

Prema pisanju 24 sata, DVD Luka odlazi u stečaj zbog ovrhe uzrokovane dugom koji vatrogasno društvo ima prema HDS ZAMP-u. Da bi se društvu odblokirao račun, morali bi platiti 50.000 kuna za dug i sve ostale troškove od čega na sam dug, kako pišu te novine, sada otpada 5600 kuna.

Dalje se navodi kako vatrogasci ovog zagrebačkog naselja kažu da su pogrešna adresa jer prostor DVD-a pripada Mjesnom odboru Luka te je fizički ograničen garažama i uredima društva što dokazuju vlasničkim listom i izvodima iz zemljišnih knjiga. Na sudu su s HDS ZAMP-om bili već tri puta, dva puta izgubili, jednom dobili. HDS ZAMP u svojem priopćenju ističe kako nisu oni pokrenuli stečaj nad DVD-om Luka, nego je do toga došlo zbog pravomoćne presude Visokog trgovačkog suda iz veljače 2014. te nakon 360 dana blokade računa.

DVD je u deset godina, od 2007. do danas, ignorirao 23 poziva za rješavanje duga. Od 2007., kažu, i datiraju dugovi za održane svadbene svečanosti i druge zabave u organizaciji DVD-a. Zbog nepodmirivanja autorske naknade za korištenje glazbe u iznosu od oko 7015 kn i oglušivanja DVD-a na brojne pozive za podmirenjem naknade, HDS ZAMP je, navode, 2008. bio prisiljen pokrenuti sudske postupke.

S vremenom, dug ovog DVD-a narastao je na 18.000 kn, a ne 50.000, zbog zateznih kamata i sudskih troškova. Nakon dviju pravomoćnih presuda u korist HDS ZAMP-a, pravnim slijedom u studenom 2016. pokrenuta je ovrha računa DVD-a, navode dalje, zaključujući kako po zakonskoj proceduri Fina automatski pokreće postupak stečaja nakon blokade računa poslovnog subjekata od 120 dana. To je učinila i u slučaju ovog DVD-a, o čemu nije obavijestila HDS ZAMP niti je to bila dužna. Za sve vrijeme blokade računa nitko iz DVD-a nije ni pokušao kontaktirati HDS ZAMP i upozoriti da se bliži istek dozvoljenog roka blokade i mogući stečaj, kažu u HDS ZAMP-u. 

Pogledajte i video: Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a   

Komentara 11

Avatar Chupacabra
Chupacabra
22:54 19.11.2017.

Čuj,.. FINA je ovršila ne ZAMP.... Pa da... logično.... Znači, sve ubojice treba osloboditi... Nisu oni nikoga ubili to je učinio metak...???.... Svašta........btw ZAMP je najprljavija tvorevina ikad napravljena u ovoj državi po nalogu "najvećeg" "levog" kantautora naših naroda i narodnosti druga ive yusipovića.....

SH
Shaman
07:51 20.11.2017.

Ovdje mi nešto smrdi: mjesni odbor nije pravna osoba pa ne može biti vlasnik prostora. Nekad su mjesne zajednice imale pravnu osobnost i mogle su biti vlasnici takvih prostora, ali one odavno ne postoje. Moguće da je taj prostor dan na korištenje DVD-u da si nešto iznajmljivanjem zarade, ali onda treba igrati po pravilima.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:24 20.11.2017.

DORH, šta se čeka, možda slom živaca Hrvatske sirotinje da bi se pokrenuli, dali vas plaća Zamp ili Hrvatska sirotinja, ovo je pre sramotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije