Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE STARI HRVATSKI POZDRAV

Hasanbegović: 'Za dom spremni' ustaški je pozdrav

Zlatko Hasanbegović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
06.09.2017.
u 10:52

Predsjednica je naglasila da nije povjesničarka

Pitanje porijekla pozdrava ''Za dom spremni'' proteže se već dulje vrijeme, a o njemu govore i političari koji na različiti način to interpretiraju.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za RTL televiziju kazala da je to ''stari hrvatski pozdrav'' koji je ''nažalost kompromitiran u vrijeme ustaških dana''. No predsjednica je naglasila da nije povjesničarka.

Ali, Zlatko Hasanbegović, koji za razliku od Kolinde Grabar-Kitarović jest povjesničar, ima drukčija saznanja o podrijetlu pozdrava "Za dom spremni".

– Nikad nisam tvrdio da je to stari hrvatski pozdrav. Nije. To je ustaški pozdrav i zato sa sobom nosi hipoteku, osim u jednom slučaju, a to je kad je unutar grba HOS-a, pod kojim se ta postrojba borila u Domovinskom ratu – rekao je za Novi list Hasanbegović.

Komentara 175

HW
hwy2hell
11:29 06.09.2017.

Nagradno pitanje :)Otvoriš hrvatski portal 2050 ...koja tema dominira na naslovnicama ?

Avatar daleko
daleko
11:42 06.09.2017.

Hahaha ,ukoliko bude bilo potrebno zapjevat će Haso i druže Tito mi ti se kunemo:))

DU
Deleted user
11:09 06.09.2017.

....hahaha ....vraćanje lopte na početak ....ludilu se ne nazire kraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije