Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U STOŽERU ESIH

Hasanbegović: Prgometov poraz je Plenkovićev rezultat

Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
21.05.2017.
u 21:05

Zlatko Hasanbegović oduševljeno je komentirao rezultate nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Brune Esih

Zlatko Hasanbegović oduševljeno je komentirao rezultate nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Brune Esih.

Zasad mogu reći da je riječ o izvrsnom, dapače spektakularnom rezultatu - kazao je Hasanbegović.

Podsjetimo, Esih je osvojila gotovo dvostruko više glasova (10,33 posto) od HDZ-ovog kandidata Drage Prgometa (5,59 posto).

- Iza nas nije stajala nikakva stranačka mašinerija, isključivo naši volonteri, isključivo tri saborska zastupnika koji su svoja temeljna politička načela željeli prenijeti i dalje - rekao je. 

Bio je vrlo oštar kada je u pitanju Prgometov poraz, kojeg je okarakterizirao kao osobni rezultat Andreja Plenkovića koji je osobno ruku položio i nametnuo Prgometa mimo volje pristaša i članova HDZ-a u Zagrebu.

Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih
1/105

Napomenuo je kako su nakon 8 godina članovi HDZ-a mogli birati za, a ne samo protiv, objasnivši kako je sasvim jasno da je Bandić godinama prikriveni kandidat HDZ-a.

- Potpuno je jasno, lokalni izbori, a posebice u Zagrebu, u svjetlu poznatih okolnosti, imali su izraziti nacionalni značaj. Ovdje se nije odlučivalo samo o komunalnim problemima, već su građani davali jasnu ocjenu hrvatskih političkih elita. Ono što su birači sada imali priliku birati u Zagrebu, na sljedećim izborima - iste ove ljude, načela i vrijednosti koje zastupaju - moći će birati u cijeloj domovini, od Vukovara do Dubrovnika i od Istre do Međimurja - kazao je.

Na upit novinarke najavljuje li ovi izjavama osnivanje nove političke stranke odgovorio je kako su ovim sjajnim rezultatom Brune Esih samo potvrđeni parlamentarni statusi njega, Esih i Željka Glasnovića.

Ponovio je kako će podršku sadašnjoj Vladi dati tek kada bude poznato od kojih bi stranaka bila sastavljena nova vlast. 

Sve je komentirala i sama Bruna Esih. - Vrlo smo zadovoljni rezultatima, nema razloga za bilo što drugo.  Pitaju me očekujem li i bolje rezultate na kraju – naravno da bi bilo lijepo, ali i s ovima smo jako zadovoljni, rekla je Esih Hini.

Istče da prije mjesec dana nisu ni znali da će biti 'dio ove priče' niti kamo ih ona vodi. Samo smo imali jasan cilj i odgovornost prema svojim biračima i tako ćemo i dalje. I ako će to tražiti jednu potpuno novu priču, novu političku opciju, dakako, ni to nije isključeno, kazala je Esih upitana o budućim planovima.

Esih je saborska zastupnica i dio je Kluba HDZ-a, a upitana o tome kakav će biti daljnji odnos, kaže kako će se vidjeti  hoće li tako i dalje ostati.

- Bili su najavljeni određeni razgovori sa mnom po tom pitanju, međutim do njih za sada nije došlo. Ja ću i dalje ostati u dobrim odnosima sa svima, a budućnost ako donese i nešto drugo, o tome ćemo razgovarati naknadno.

Komentara 82

Avatar mortus50
mortus50
20:56 21.05.2017.

Zlatko, imas moj glas!

Avatar juricamesko
juricamesko
21:03 21.05.2017.

Hasanbegovic je u pravu.Plenkovic je strateski i politicki pogrijesio u Zagrebu a za to netko treba snositi odgovornost.u prvom redu Plenkovic.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:00 21.05.2017.

gledam izjavu na jednoj tv i ne mogu vjerovati sto cujem.kaze Drago :"u Zagrebu se pojavila jedna krajnja desnica".Drago nije se pojavila nikakva krajnja desnica vec su glasaci a najvecim dijelom i clanovi Hdz prepoznali istinske predstavnike i casne ljude i nisu htjeli glasati za nametnutog kandidata od strane Plenkovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije