Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosovski duo
Povratak na članak

Haradinaj i Thaçi – od nekadašnjih suboraca do političkih protivnika

Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Francuske Emmanuel Macron na prošlotjednom skupu u Berlinu nisu uspjeli postići napredak u razgovorima o odnosima Srbije i Kosova

Komentari 7

GV
golub Vaso
04:23 11.05.2019.

mafija

VL
TE
TEUTA
03:54 11.05.2019.

Premijer Kosova jeste u pravu. Kosovo je priznata drzava od strane 100 i vise drzava i nece nikakve pregovore sa Srbijom oko promjene postojecih granica.

VL
Avatar Zmija
Zmija
10:01 11.05.2019.

Ulaziti na pregovore o prekrajanju granica ili utvrdjivanje granice (nisu jasno rekli o cemu se radi) bez prvobitnog priznavanja Republike Kosovo od strane Srbije bilo bi pogubno za Republiku Kosovo. Drugo, otvaranje pitanja razgranicenja na prostoru Balkana, znaci rehabilitizacija Srpske hegemonisticke politike i davanje pravnog identiteta takozvane republike srpske u Bosni koja jeste jedna tvorevina nastala provizuarno na genocidu. Zato mislim da Haradinaj dobro rezonira. Treba mozda da se formira ili da se sazove ubuduce neki samit Balkanskih zemalja po toj temi koje imaju direktne interese (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Kosovo i Albanija) normalno uz uvjet da vec prije samita treba biti priznata nezavisnost Kosova od strane Srbije i BiH. Normalno, za relaksaciju ucesnika toga samita i kao garant trece strane bi trebale biti Njemacka, Engleska i SAD pa ne bi iskljucio ni Tursku. Ne spominjem Rusiju niti Kinu jer Balkan ne bi trebao biti njihova zona interesa. Sve dok neko gura Ruse i Kineze na politicka zbivanja na Balkanu, taj nije spreman da doprinese miru na ovim prostorima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.