Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
4 5°C
  • TEUTA:

    Premijer Kosova jeste u pravu. Kosovo je priznata drzava od strane 100 i vise drzava i nece nikakve pregovore sa Srbijom oko promjene postojecih granica.

  • Avatar Zmija
    Zmija:

    Ulaziti na pregovore o prekrajanju granica ili utvrdjivanje granice (nisu jasno rekli o cemu se radi) bez prvobitnog priznavanja Republike Kosovo od strane Srbije bilo bi pogubno za Republiku Kosovo. Drugo, otvaranje pitanja razgranicenja na prostoru Balkana, znaci rehabilitizacija Srpske ... prikaži još! hegemonisticke politike i davanje pravnog identiteta takozvane republike srpske u Bosni koja jeste jedna tvorevina nastala provizuarno na genocidu. Zato mislim da Haradinaj dobro rezonira. Treba mozda da se formira ili da se sazove ubuduce neki samit Balkanskih zemalja po toj temi koje imaju direktne interese (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Kosovo i Albanija) normalno uz uvjet da vec prije samita treba biti priznata nezavisnost Kosova od strane Srbije i BiH. Normalno, za relaksaciju ucesnika toga samita i kao garant trece strane bi trebale biti Njemacka, Engleska i SAD pa ne bi iskljucio ni Tursku. Ne spominjem Rusiju niti Kinu jer Balkan ne bi trebao biti njihova zona interesa. Sve dok neko gura Ruse i Kineze na politicka zbivanja na Balkanu, taj nije spreman da doprinese miru na ovim prostorima.

Još iz rubrike Vijesti

Sanna Marin
Najmlađa liderica na svijetu

Vladajuću koaliciju u Finskoj vodi pet žena!

Ilustracija
OČEKUJE SE JOŠ 256

Iz Sirije i Iraka u BiH se vratilo devet opasnih terorista ISIL-a

5
Četvorka za mir: Čelnici Rusije, Francuske, Njemačke i Ukrajine – Putin, Macron, Merkel i Zelenski – susreli su se jučer u Parizu kako bi dogovorili kraj petogodišnjeg rata na istoku Ukrajine
Mirovni skup kod Macrona

Putin i Zelenski na prvom susretu pred kamerama bez osmijeha i rukovanja