Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐU NJIMA I PLAYSTATION

Hakerski napad na Sony: Grupa hakera probila u cijeli sustav, prijete da će prodati podatke

FILE PHOTO: The Sony PlayStation 5 logo is displayed at the consumer electronics retailer chain Bic Camera, ahead of its official launch, in Tokyo
Foto: ISSEI KATO/REUTERS
1/2
26.09.2023.
u 16:40

Grupa, inače kreirana navodno oko mjesec dana ranije te djeluje iz Rusije i Ukrajine, uspjela je doći do oko 6.000 datoteka

Grupa hakera navodno je probila sigurnosni sustav tehnološkog diva Sonyja i ukrala podatke korisnika, a sve su to objavili i u priopćenju u kojem sada te podatke prodaju najboljem kupcu. Grupa Ransomed.vc navodno je uspjela probiti u sve sustave Sonyja i tako ukrasti oko 6.000 datoteka.

- Uspješno smo kompromitirali sve sisteme Sonyja. Nećemo od njih tražiti novac! Prodat ćemo podatke, Sony ne želi platiti. Podaci se prodaju - poručila je grupa Ransomed.vc te uz to objavila i power point prezentaciju na kojoj su pokazali kako su uspjeli hakirati Sony. 

Grupa, inače kreirana navodno oko mjesec dana ranije te djeluje iz Rusije i Ukrajine uspjela je doći do oko 6.000 datoteka, što se smatra ''malenom brojkom'' uspoređujući sa svim Sony sistemima, prenosi Daily Mail

POVEZANI ČLANCI:

- Trenutno provodimo istragu oko ove situacije, nemamo više komentara - oglasio se i Sony. 

Ransomed.vc je zaprijetio i kako će 28. rujna objaviti sve podatke koje su uspjeli izvući ako im se ne plati određeni iznos, no unatoč tome odlučili su prodati te podatke. Osim toga, navodno se radi o datotekama koje potječu iz Japana. 

>> VIDEO Apsurdna situacija na suđenju Zavadlavu: Sud ne može pronaći snimke krvavog pohoda, a on se nelagodno smješka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije