Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJETI NA CESTI

Vozači oprez: Smanjena vidljivost i gužve na graničnim prijelazima

granica
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
23.12.2017.
u 08:42

Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka i na pojedinim graničnim prijelazima s BiH (Slavonski Brod) i Srbijom (Bajakovo) na izlazu iz Hrvatske te sa Slovenijom (Bregana i Macelj) na ulazu. Zbog većeg priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima duža su čekanja, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK). 

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, te na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac.

Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunel Vrata u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom usporeno, zbog radova.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će u nedjelju, 24. prosinca, od 15 do 23 sata i utorak, 26. prosinca, od 14 do 23 sata.

Zabrana se odnosi državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana ne vrijedi.

>> Top 10 najjeftinijih rabljenih automobila

Pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH na izlazu iz Hrvatske te na GP-ima Macelj, Bregana i Lupinjak sa Slovenijom na ulazu. Na pojedinim graničnim prijelazima zbog gustog prometa moguća su i duža čekanja od naznačenih pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Pojačan je autobusni promet na GP Macelj u oba smjera, na GP Bregana na ulazu te na GP Bajakovo na izlazu; iz HAK-a upozoravaju na moguća duža čekanja na prelazak granice.

Zbog pojačanog izlaza vozila na GP Bajakovo zatvorena je zaustavna traka od PUO Spačva do GP Bajakovo do daljnjega. Zaustavna traka služi za prolazak žurnih službi.

Do 1. srpnja 2018. za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići. Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije