Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ S DALMATINE

HAC objasnio detalje prevare na Dalmatini: Kamere otkrile što je napravio prevarant

Nova Vlada RH razmišlja o uvo?enju vinjeta na autocestama
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.09.2022.
u 17:48

O navedenom incidentu obavijestit ćemo i nadležnu policijsku upravu", kazali su iz Hrvatskih autocesta.

Nakon što je Kaštelanin Stjepan Jurković postao žrtva neobične prevare na autocesti A1, Hrvatske autoceste (HAC) su objasnile što se točno dogodilo. Nepoznati čovjek dao je Kaštelanu karticu za ulazak na autocestu na naplatnoj kućici Zagvozd, samo kako bi na Dugopolju shvatio da je žrtva prevare, te da mu je netko podmetnuo karticu na kojoj stoji da je zapravo ušao u - Lučkom.

U HAC-u su pomoću nadzornih kamera shvatili što se zapravo dogodilo.

"Jučer, 18. rujna, iza 16 sati na autocesti A1 na naplatnoj postaji Zagvozd dogodila se zlouporaba te prijevara od strane nepoznatog korisnika prema korisniku autoceste koji je na autocestu ulazio upravo na naplatnoj postaji Zagvozd. Temeljem predmetne reklamacije korisnika dodatnom provjerom u informacijskom sustavu naplate cestarine i sustavu video nadzora utvrđeno je sljedeće: korisnik vozila stranih registracijskih oznaka ulazi na naplatnoj postaji (NP) Zagreb (Lučko) u subotu, 17.09. u 18:35 sati na ulaznoj stazi 053. U nedjelju, 18.09. isti korisnik dolazi na NP Zagvozd, ostavlja svoje vozilo prije izlaznih staza, unutar autoceste te pješice dolazi do davača magnetskih kartica na ulazu NP Zagvozd", objašnjava HAC, piše Slobodna Dalmacija.

Navode kako je prevarant uzeo magnetsku karticu iz davača magnetskih kartica te korisniku koji nailazi do davača predao magnetsku karticu koju je preuzeo u subotu na naplatnoj postaji Lučko u subotu, a za sebe zadržao karticu koju je izvukao na naplatnoj postoji Zagvozd.

"Korisnik koji je namjerno zamijenio karticu na NP Zagvozd predaje istu na NP Čarapine u 17:55 sati i plaća cestarinu samo za dionicu Zagvozd- Čarapine. Prevareni korisnik kojem je dana magnetska kartica s NP Zagreb dolazi na NP Dugopolje pri čemu, a nakon što je upoznao blagajnika sa situacijom da dolazi iz NP Zagvozd, a ne iz Zagreba, popunjava Izjavu o neplaćanju cestarine temeljem koje će se naknadno ispostaviti račun na iznos stvarno korištene dionice (korisnik nije platio cestarinu, već je popunio Izjavu o neplaćanju)", kažu iz HAC.

Najavili su i to da će korisniku koji je zlouporabio korištenje magnetne kartice  ispostaviti račun ugovorne kazne na iznos dvostruke cestarine računajući od mjesta izlaza kao i druge pravne radnje

"O navedenom incidentu obavijestit ćemo i nadležnu policijsku upravu", dodali su.

VIDEO: Vlada objavila nove cijene goriva: Dizel znatno jeftiniji, a benzin malo skuplji.

 

"

 

Komentara 41

DU
Deleted user
12:27 20.09.2022.

Sad bi bio red da uprava HACa pošalje gospodinu koji nije htio platiti tuđu cestarinu pošalje pismo isprike u kojem će stajati da ne mora platiti ni ove 23kn.

SB
Stroga Babaroga
19:36 19.09.2022.

Otkuda je taj prevarant, stranac iz koje države?

KO
koraknaprijed
08:56 20.09.2022.

Autoput je PRESKUP,imamo najbolje i najmodernije autoputeve u Evropi i najgori i naj zaostaliji način naplaćivanja cestarine.Ukinuti naplatne kućice ODMAH,sa uštedama od smanjenja broja radnika SNIZITI CIJENE CESTARINE,bar za građane Hrvatske u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije