Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ S DALMATINE

Uključio se na autocestu i pripremio 23 kune za cestarinu, a onda na naplatnim kućicama doživio šok

Nova Vlada RH razmišlja o uvo?enju vinjeta na autocestama
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.09.2022.
u 13:44

Kada je muškarac dao karticu djelatniku na naplatnim kućicama u Dugopolju, ostao je u šoku čuvši da treba platiti 181 kunu. Prema kartici, na autocestu je ušao u Zagrebu.

U neugodnoj situaciji našao se Kaštelanin Stjepan Jerković, inače rodom iz Imotskoga, kada je išao u rodni kraj u berbu grožđa. S obzirom na to da ga vrijeme nije poslužio, ranije se uputio kući. 

Na naplatnim kućicama na autocestovnom čvoru Zagvozd sve su rampe bile zatvorene, osim one s ENC naplatom.

– Ovaj put se oko rampe vrzmao neki čovjek, prvi put sam ga u životu vidio i on je umjesto mene pritisnuo botun i dao mi kartu. Uzeo sam je i uključio se na autocestu. Često HAC zna poslati svoje ljude da pomažu drugima, tako da mi nije ni palo na pamet da bi taj čovjek mogao biti neko drugi doli zaposlenik Hrvatskih autocesta – ispričao je Jerković za Slobodnu Dalmaciju. 

Uzeo je kartu, nije je ni pogledao te pripremio 23 kune za izlazak s Dalmatine u Dugopolju. Kada je dao karticu djelatniku na naplatnim kućicama u Dugopolju, ostao je u šoku čuvši da treba platiti 181 kunu. Prema kartici, na autocestu je ušao u Zagrebu. 

– Koji Zagreb, nisam tamo bio u životu! Sve ja to njima govorim, a oni navalili na mene ko da san lopov – priča Kaštelanin koji je, kaže, sat vremena raspravljao s djelatnicima autocesta te ih je uvjeravao da je u Zagvozdu ušao na autocestu. No, oni mu nisu povjerovali pa je potpisao izjavu da ne želi platiti cestarinu. 

– Kažen ja njima, molim vas, možete li provjeriti kamere na Zagvozdu kako biste se uvjerili da ne lažem, sve sam in to govorio, a oni neće. Na kraju sam potpisao izjavu da ne želim platiti iznos za dionicu ceste kojom se nisam koristio i sada ću morati na sud valjda – ispričao je Kaštelanin koji sada, kaže, očekuje odlazak na sud.

Ključne riječi

Komentara 28

SA
sasoon
14:11 19.09.2022.

Ne znam šta ga HAC zeza, oni rade OCR tablica na ulazu, tako da papirnate karte ni ne trebaju. Mogli su samo pogledati u kompjuteru na kojem je ulazu ušao netko s tom registracijom.

OL
olujasviholuja2
14:08 19.09.2022.

Ne treba se brinut, nači će ga, imaju kamere. Tako je jedana djevojka na isti način bila prevarena u pozemljoj garaži, tip koji je stajao kraj automata i svoju parkig karticu je podmetnuo, koja je bila cijeli dan, a njenuenu je uzeo, žalila se i našli su ga.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:20 19.09.2022.

A jel pobrao grožđe na kraju il kaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije