Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četverogodišnji mandat

Habulin ponovno izabran za predsjednika Saveza antifašista RH

Franjo Habulin
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
16.12.2019.
u 14:56

Za potpredsjednike Saveza izabrani su Joso Štulina, Edo Jerman, Dinko Tamarut, Anica Desnica, Vladimir Augustić i  Lazo Đokić.

Dosadašnji predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH (SABA RH) Franjo Habulin ponovno je izabran za predsjednika te organizacije u četverogodišnjem mandatu, priopćili su u ponedjeljak iz SABA-e.

Habulinov protukandidat na izbornoj skupštini u subotu bio je Zoran Restović, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Šibensko-kninske županije.

Za potpredsjednike Saveza izabrani su Joso Štulina, Edo Jerman, Dinko Tamarut, Anica Desnica, Vladimir Augustić i  Lazo Đokić.

U raspravi  o ulozi antifašizma u Hrvatskoj članovi Izborne skupštine upozorili su da svjedoče sve većoj eskalaciji neofašističkih ispada skupina i pojedinaca, uključujući i neke stranke te poneke udruge nastale iz Domovinskog rata.

"Negativna društvena klima više od dva i pol desetljeća usmjerena je na minimiziranje, pa čak i kriminaliziranje NOB-a. Antifašistički borci se nerijetko prikazuju kao zločinačka komunistička vojska, uz istodobno veličanje ustaša i domobrana, kao rodoljuba i istinskih boraca za Hrvatsku. Na toj osnovi gradi se i odnos prema spomen-obilježjima i njegovanju tradicija antifašizma", upozoreno je u raspravi.

Ključne riječi

Komentara 10

AN
Antonio1952
15:27 16.12.2019.

Kako ovaj rodjen 12 godina poslije zavrsetka grugog svjetskog rata moze biti antifasisticki borac , kakve ima privilegije i ima li boracku mirovinu? Ovo nema ni u tunguziji da oni koji ne vole vlastitu drzavu stalno pljuju po njoj izvlace od iste najvece privilegije.

Avatar Glina74
Glina74
17:31 16.12.2019.

Kod zadnjega brojenja koliko ima na SVUJETU još živih boraca(veterana) iz 2.svijetskoga rata bilo je izbrojano 17.000 živih VETERANA iz rata, ali na HRVATSKU otpada samo 50.000 BORACA (veterana) koji primaju mirovinu iz 2.svijetskoga rata

Avatar Glina74
Glina74
17:37 16.12.2019.

6 podpredsjednika i niko ne radi ništa ali sisaju državni proračun zašto mi trebamo tu udrugu neka nam to netko obijasni .Kažu oni su antifašisti ali ni sami ne znaju što je to anti fašist a kamoli fašist .TO trebat .TO treba sve rastjerati i poslati tamo gdje ih trebaju U HRVATSKOJ njih sigurno ne trebamo !!!!!!!PARAZITI!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije