Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČAN PROMET

Velike gužve na granicama sa Slovenijom: promet je i dalje gust uz čekanja, negdje i dva sata...

Guzva, Macelj
Foto: AZM
1/27
08.04.2017.
u 20:27

Promet osobnih vozila povremeno je pojačan i na prijelazima: Stara Gradiška i Slavonski Brod u oba smjera.

Zbog sustavnih graničnih kontrola na više je graničnih prijelaza gust promet uz čekanja.

Promet je srednje gust na glavnim cestovnim pravcima, gradskim cestama i na obilaznicama, a povremeno pojačan na prilazima graničnih prijelaza.

Kako je javio Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati, gust promet uz čekanja, ponegdje i do 2 sata, trenutno je na graničnim prijelazima: Pasjak - ulazak oko 1 sat; Maljevac - izlazak oko 40 minuta; Hrvatska Kostajnica - čekanje oko 45 minuta; Duboševica - ulaz oko 1,5 sat; Županja - izlaz oko 1,5 sat; Slavonski Brod - čekanje oko 1 sat u oba smjera; Bajakovo - izlaz čekanje oko 2 sata; Zaton Doli - ulaz oko 45 minuta; Ličko Petrovo Selo - izlaz oko 1 sat.

Na ostalim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Srbijom i BiH u putničkom prometu čekanja su do pola sata.

Pojačan je promet teretnih vozila na GP-ima: Bajakovo izlazak, kolona teretnih vozila 2 km; Bregana - izlazak, kolona oko 1 km; 
Vozačima se savjetuje da prije polaska na put provjere svoje dokumente i stanje u prometu na graničnim prijelazima, izbjegnu putovanje tijekom vikenda kada će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće, te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Promet je srednje gust na glavnim cestovnim pravcima, gradskim cestama i na obilaznicama, a povremeno pojačan na prilazima graničnih prijelaza. Vozi se bez posebnih ograničenja osim na dionicama na kojima se zbog radova vozi prema privremenoj regulaciji.
Trajekti i katamarani plove redovito.

Promet osobnih vozila povremeno je pojačan i na prijelazima: Stara Gradiška i Slavonski Brod u oba smjera.

Sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima Europske unije na snazi je od 7. travnja. Više informacija možete naći na stranici: http://www.hak.hr/vijest/672/pojacane-granicne-kontrole-04-2017.

Poziva se i na oprez zbog nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 49km+200m, poslije čvora Rugvica u smjeru Lipovca.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Baranji. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Danas od 12 do 15,00 sati bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Maslenice i Posedarja. Obilazak je autocestom A1 između čvorova Maslenica i Posedarje ili državnim cestama: Maslenica-Obrovac-Karin-Smilčić-Islam Latinski, i obrnuto.

Trajekti i katamarani plove redovito.

>> Putujete li u Sloveniju? Policija ima važnu obavijest

>> Pojačana kontrola na granicama. Evo što HAK savjetuje

Ključne riječi

Komentara 65

RE
realisticki
10:46 08.04.2017.

Nekad su nas na granici kontrolirali i maltretirali Austrijanci, kasnije Slovenci, a sada po zapovjedi EU kontroliramo i maltretiramo sami sebe. U svemu tome je najinteresantnije, da onima radi kojih su ove mjere uvedene, su dozvolili prelaziti granicu bez nekih većih problema. Slavili smo ulazak u EU, a sada se nadam da da su mnogi uvidjeli da Plenkovićeve priče o Europskoj integraciji i suradnji su obična obmana, odnosno samo dio njegove slatkoriječnosti.

DU
Deleted user
10:31 08.04.2017.

Ode turizam s ovakvim prometom. Propast.

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
11:20 08.04.2017.

Ma sjajno! 1,5 milijun teroromigranata su bez ikakove kontrole prešli granicama uljuđene Europe, a sada teroriziramo specijalnim kontrolama građane Europe! Hvala takovoj EU! Nisam glasovala za vas i nikada i neću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije