Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUŽVE NA CESTAMA

HAK poziva vozače na oprez: Vozilo u kvaru na A1 između Gospića i Gornje Ploče

Zagreb: Gužve u jutarnjim satima na naplatnoj postaji Lučko
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
22.06.2023.
u 17:55

Tijekom cijelog dana zabilježene su gužve na više autocesta i državnih cesta

Povećana je gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru naplate Lučko, autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, izvijestio je Hrvatski auto-klub u četvrtak.

Tijekom dana povećana gustoća prometa očekuje se i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, autocesti A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u smjeru Krka, na Krčkom mostu i otoku Krku, Istarskom ipsilonu, riječkoj obilaznici osobito u zoni čvora Učka, državnoj cesti DC1 Zagreb-Karlovac-Knin, na Jadranskoj magistrali (DC8), cestama kroz Matulje i državnoj cesti Opatiji- Mošćenička Draga-Vozilići.

17.48 - HAK upozorava vozače:  Vozilo u kvaru na autocesti A1 na 200+375 km između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA u smjeru Dubrovnika promet se vodi po dvije prometne trake.Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Molimo vozače za dodatan oprez.

16.20 - HAK javlja:  Povećana je gustoća prometa na većini cesta prema moru i na cestama u priobalju, a na pojedinim dionicama se vozi usporeno u kolonama u pokretu te uz povremene zastoje.

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići: pojačan je promet u smjeru mora,
pred tunelom Mala Kapela između čvorova OGULIN i BRINJE u smjeru Dubrovnika kolona je oko 2 km A6 Rijeka-Zagreb

u zoni radova i dvosmjernog prometa između čvorova Delnice i Vrata u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km. 

Krčki most (DC102) povećana je gustoća prometa u oba smjera

Povodom praznika Dana antifašističke borbe na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5t bit će do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

16.15 -  Zbog kolone vozila vozi se otežano na autocesti A1. Kolona vozila na autocesti A1 na 102+500 km između čvora OGULIN i čvora BRINJE u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Kolona vozila proteže se oko 2 km, izvještavaju iz HAK-a.

Jutros kolona od 10 km kod Zagreba

- Od Zagreba do Karlovca u koloni se vozi 20 km/h - rekao je čitatelj za 24sata. Kolona duga 10 kilometara jutros je nastala i iz smjera čvora Buzin prema naplatnoj postaji Lučko, dok se od postaje prema čvoru Karlovac vozi u koloni u pokretu.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog prometne nesreće, kod čvora Zabok u smjeru Krapine vozi se otežano. Prometna neserća dogodila se i između čvorova Jakuševec i Buzin u smjeru Bregane stoga se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h. U tunelu Sv. Rok na ugibalištu u smjeru Dubrovnika nalazi se vozilo u kvaru stoga se vozi uz ograničenje brzine. Pojačan je promet teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik.

POVEZANI ČLANCI:

Zbog preopterećenosti prometne infrastrukture Republika Srbija uvela je 13. lipnja zabranu prometa teretnih vozila u tranzitu preko GP Tovarnik/Šid. Promet se preusmjerava na GP Bajakovo. Na mostu GP Pribanjci-Vinica (Slovenija) na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog očekivanog povećanog prometa u četvrtak, 22. lipnja i u nedjelju, 25.lipnja na liniji 431 Zadar (Gaženica)-Preko uvode se dodatne linije s polascima iz Zadra (Gaženica) u 8,30,10,30 i 12,15 sati te iz Preka u 9,15, 11,30 i 13 sati.

Do 30. lipnja ukidaju se polasci katamarana na linijama Split–Hvar u 16,30 i Hvar–Split u 18:00 sati te polasci iz Splita u 19,30 i iz Hvara u 21 sat.

VIDEO Gužva na naplatnoj postaji Lučko

Komentara 26

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:39 22.06.2023.

Al cestarinu naplate u cijelosti. Kao da se išlo 200 na sat.

AN
AnimaTor
13:18 22.06.2023.

Deset godina da smo usli u EU.Pisalo se o ulasku Hrvatske u Šengen. E kad smo ušli u režim Šengena , nema više granice na Bregani a ni na Macelju. Znaći direktan dolazal putnika na Zg zaobilaznicu i na Lučko iz dva smjera , Bregane i Macelja. A još treči smjer iz Slavonija/Varaždin. I što onda imamo KAOS na Lučkome i totalni KAOS I KOLAPS NA Zg zaobilaznici. Zar nisu naši vrli stručnjaci iz HAC.a i ministarstva to mogli predvidjeti.Katasrofa od organizacije. A glavno da se naslikavalo 01.01. 2023 na Bregani AP i U von L. A ,, Šengen...Šengen...Šengen . A hebes Zagreb i KAOS na zaobilaznici Zg.a Katastrofa.

FE
fefellerunt
14:08 22.06.2023.

Kao kriza je, a za svaki vikend na autocesti gužva, onda kad dođu na odredište, u svoje "pošteno " kupljene i izgrađene vikendice kukaju kao skupo gorivo, skupa cestarina , neće nam valjda nametnuti porez na drugu nekretnine , kakoko su ovaj tjedan čak morali raditi utorkom i srijedom umjesto da su to spojili kao sposobni muljatori . Ipak se radi o gomili smeća a u ovoj državi smeće treba lijepo da živi, jer ništa ne stvara ali zato zna da kuka, podmiti, prevari ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije