Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maske

Gumile, pikači, štrki i napuhanci na ivanečkoj špici

fasnik (1)
Lj. Risek
08.02.2012.
u 12:44

Povorka na gradski trg stiže u 14 sati, a gradske službe posjetitelje će počastiti sa 1500 krafni i kuhanim vinom

Selnički pikači, lafre iz Turčišća, čaplje i štrki iz Podturna, špiljski ljudi iz Vindije, nekoliko skupina kurenata iz slovenskog Vidma, Leskovca i Draženaca, svi predvođeni rasklepetanim ivanečkim gumilama, tek su dio bučne povorke koja je za nedjelju najavila dolazak na ivanečku gradsku špicu. Tradicionalnim Ivonjskim fašinkom, najvećim i najveselijim podno jedne velike gore, što ga već niz godina organiziraju Društvo prijatelja narodnih običaja Maska i Grad Ivanec, i ove će godine početi brojna fašnička ludovanja u ivanečkome kraju. Dolazak su najavile brojne maskirane povorke iz Hrvatske i Slovenije s više od 550 maškara. Središnja manifestacija na špici počinje u 14 sati. U suorganizaciju se uključuje i Turističko društvo Ivanec, a gradske službe okupljeno će mnoštvo počastiti kuhanim vinom i sa 1500 krafni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije