Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAĐIVAO NA MRTVIMA

Od građana uzimao predujam za gradnju grobnica pa ga zadržavao za sebe

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23.01.2018.
u 14:45

Kako je priopćila PU splitsko-dalmatinska, 61-godišnjak se sumnjiči da je kao djelatnik gradske službe od 2014. do 2016. ispostavljao uplatnice koje je potpisivao i ovjeravao službenim pečatom

Kako “zaraditi” čak i na mrtvima, vjerojatno je bila misao vodilja jednog  61-godišnjaka, koji je na koncu završio s kaznenom prijavom zbog pronevjere i krivotvorenja službene isprave. 

Kako je priopćila PU splitsko-dalmatinska, 61-godišnjak se sumnjiči da je kao djelatnik gradske službe od 2014. do 2016. ispostavljao uplatnice koje je potpisivao i ovjeravao službenim pečatom

Na temelju tih uplatnica uzimao je predujmove od većeg broja građana koji su htjeli graditi grobnice na splitskom groblju Lovrinac.

Novac koji je primio od građana nije polagao u blagajnu ni na račun grada, pa je grad Split oštećen za 102.000 kuna. Policija je nakon kriminalističkog istraživanja 61-godišnjaka prijavila i Državnom odvjetništvu, koje će odlučiti o pokretanju istrage protiv njega.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
19:31 23.01.2018.

Ja mislim da on nije zaradjivo na mrtvima vec je zive pokopo

HE
Hess
07:58 24.01.2018.

posteno, pola sad a pola kad useli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije