Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Kopao po smeću, uzimao račune i sklapao ugovore s teleoperaterima

kopanje po smeću
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
04.12.2017.
u 14:51

Okrivljenik se na opisani način nepripadno okoristio za više od 31.000 kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 34-godišnjaka koji je prekapao po smeću i uzimao odbačene račune i dokumente s osobnim podacima pomoću kojih se okoristio za 31.000 kuna!

Od prosinca 2012. do ožujka 2014. godine na području Varaždina, Kuršanca i Koprivnice iz kanti za smeće uzimao je odbačene račune i dokumente s osobnim podacima devet osoba, a potom je bez njihovog znanja i suglasnosti telefonski zaključio pretplatničke ugovore s dva teleoperatera, dogovarajući plaćanje računa po dospijeću.

- Ovlašteni zaposlenici su povjerovali okrivljeniku i zaključili ugovore za ukupno 25 telefonskih brojeva na ime pojedinih osoba kojima se potom on koristio, a ispostavljene račune nije platio. Okrivljenik se na opisani način nepripadno okoristio za više od 31.000 kuna - ističu u DORH-u koji ga optužuje za počinjenje produljenih kaznenih djela prijevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Niškorist
Niškorist
15:19 04.12.2017.

Obrtnik godine ?

DO
DonQuijote
16:14 04.12.2017.

Kad teleoperateri u pohlepnoj želji za sklapanjem ugovora, uopće ne provjeravaju identitet onoga koji im dodje. Zabljesnu im okice i pomisle:" evo još jedne ovčice za šišanje".

Avatar navijač
navijač
17:06 04.12.2017.

Jel taj kopa zato što je gladan? glupost takvih ima malo više. Onaj ko nema njega je sramota,a ovakvi nemaju obraza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije