Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Grlić Radman stao u obranu Plenkovića: 'Nema se on što i kome ispričavati'

Gordan Grlić Radman
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
03.03.2020.
u 15:12

"Mislim da možemo očekivati da će Hrvatska pod njegovim vodstvom postići još bolje rezultate", istaknuo je Grlić Radman.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman odbacio je tvrdnje Mire Kovača da bi se premijer Andrej Plenković trebao ispričati zbog loših izbornih rezultata i omalovažavanja članova stranke, ocijenivši da za to nema razloga jer je uspješan premijer i predsjednik HDZ-a.

"Plenković se uopće nema što i kome ispričati, on je uspješan hrvatski premijer, uspješan predsjednik HDZ-a, ugledan u međunarodnoj zajednici i EU-u. Hrvatska nikada nije jače stajala u vanjskoj politici kao sada, nikada nije bila vidljivija i snažnija", rekao je Grlić Radman novinarima na Međuparlamentarnoj konferenciji o zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač poručio je u utorak kako smatra da bi se aktualni predsjednik HDZ-a trebao ispričati svim članovima nakon izjave kako jedan član stranke nije relevantan ili da je njegovo mišljenje "bitno kao mišljenje jednog Finca". "Ta je izjava bila upućena meni, ali je poruka cjelokupnom članstvu", ocijenio je.

Kovač je također ustvrdio kako se Plenković "još nije ispričao članovima i biračima stranke za najlošiji izborni rezultat HDZ-a od kada postoji, na europskim izborima, i za poraz na predsjedničkim izborima".

Ministar Grlić Radman se s time ne slaže te kaže da kao ministar vanjskih poslova "može biti samo ponosan na premijera Plenkovića".

"Mislim da možemo očekivati da će Hrvatska pod njegovim vodstvom postići još bolje rezultate", istaknuo je Grlić Radman.

EU nastoji moderirati i biti posrednik u krizama na Bliskom istoku

Komentirao je i aktualni val migranata na grčko-turskoj granici koji je uslijedio nakon što je turski predsjednik Erdogan migrantima "otvorio vrata" prema granici s EU, to jest granici s Grčkom.

Gordan Grlić Radman
1/3

"Mi smo do sada jako puno senzibiliteta pokazali kada je u pitanju kriza na Bliskom istoku, nastojimo moderirati, biti posrednici, nastojimo razgovarati. Svaki političar i diplomat je odgovoran jer svijet mora počivati na miru i sigurnosti", ustvrdio je Grlić Radman.

Dodaje kako osuđuje svaki oblik nasilja te da EU čini sve da svojim primjerom pokaže da je nedvojbeno organizacija s najvišom razinom ljudskih prava. "I na taj način djeluje i u svijetu smo prepoznati. Te europske vrijednosti su univerzalne vrijednosti", kaže Grlić Radman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije