Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nedjelju 3. rujna

Griješnik ili grješnik? Zašto nije obranbeni, nego obrambeni? Pomažemo vam riješiti dvojbe!

Pravopis
Foto: Večernji list
01.09.2017.
u 13:58

U nedjelju 3. rujna zbog velikog interesa ponovno poklanjamo Hrvatski školski pravopis ili Školsku gramatiku hrvatskoga jezika. Požurite, količine su ograničene! Ne propustite priručnike koje mora imati svaki hrvatski dom!

Večernji list i Školska knjiga u nedjelju 3. rujna ponovno daruju čitateljima Hrvatski školski pravopis ili Školsku gramatiku hrvatskoga jezika!  

Školska gramatika je jednostavna, pregledna, pisana u obliku pitanja i odgovora, odlična je pomoć učenicima osnovnih i srednjih škola. Uz ovaj priručnik gramatika više neće biti bauk!

Hrvatski pravopisni priručnik usklađen je sa zaključcima Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika, kojim je predsjedao akademik Radoslav Katičić. Autori – troje vrsnih jezikoslovaca Stjepan Babić, Sanda Ham i Milan Moguš – usustavili su pregledan, sažet i jednostavan priručnik za učenike, studente ali i sve one koji žele dobru pravopisnu izobrazbu. Ovaj pravopis posve je u skladu s normama Hrvatskoga pravopisa, koji se u našoj javnosti široko primjenjuje.

Požurite, količine su ograničene!

Hrvatski školski pravopis vrlo je praktičan priručnik zato što:

– sažeto prikazuje cjelovit sustav pravopisnih pravila,

– pravila su ustrojena prema praksi koja se već uobičajila,

– razrješuje brojne hrvatske pravopisne prijepore,

– pravila ne opterećuju čitateljevu pozornost.

Nekoliko primjera:

Je li ispravno pisati "grješnik" ili "griješnik"?

Razlikujte: voda može dotjecati, a obala se može doticati!

Jesu li oni koji sude suci ili sudci?

Pjevači paze na glas, a mogu pjevati i naglas.

Može li se bježati "ni od koga" ili "od nikoga"?

Komentara 16

JA
Jania
14:59 01.09.2017.

Bravo! Hvala Bogu da ste se odlučili za hrvatski pravopis, a ne za onaj druga Jozića sponzoriran od riječkog dizača utega.

VI
Vito
11:23 02.09.2017.

Pomažemo vam riješiti dvojbe! ::::::::::::::::: ?????????????????? _______ od 26 milijuna kuna :::::::::::: Evo dokaza kako ne pomažete, nego baš suprotno - učite vaše čitatelje nepismenosti i nepoštovanju službenog hrvatskog jezika, gramatike i pravopisa _____ najžalosnije od svega što ste bašš vi - "večernji list" objavili priručnik kako se moraju pisati brojevi u tekstu --- ili 26.000.000 --- ili dvadestšest milijuna --- nikad, ni u kojem slučaju se ne smije miješati brojeve i slova za jednu oznaku brojčane vrijednosti. --- ovo je praktički nepismeno, neobrazovano i službeno nezakonito - 26 milijuna

VI
Vito
12:35 02.09.2017.

Pomažemo vam riješiti dvojbe! :::::::::::::: Sto posto (100 %) NE ______ Drukčije je hrvatska riječ ________ A stalno nas maltretirate sa srpskim drugačijim govoro i pisanjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije