Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK!

Grčki parlament prihvatio zakon koji omogućuje dobivanje pomoći

grčka
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
06.05.2010.
u 20:07

Zakon je donesen s 172 glasova za i 121 protiv. Premijer George Papandreu isključio je troje svojih zastupnika koji su se suzdržali od glasovanja, izbacivši ih iz zastupničkog kluba njegove Socijalističke stranke.

Zastupnici u grčkom parlamentu prihvatili su u četvrtak ključan zakon o mjerama štednje potreban da Grčka dobije 110 milijardi eura zajmova za pomoć od drugih zemalja eurozone i Međunarodnoga monetarnog fonda.

Zakon je donesen sa 172 glasova za i 121 protiv. Premijer George Papandreu isključio je troje svojih zastupnika koji su se suzdržali od glasovanja, izbacivši ih iz zastupničkog kluba njegove Socijalističke stranke.

Nakon tog poteza premijer ima 157 od 300 zastupnika u parlamentu.

Grke su razgnjevile mjere štednje kojima se smanjuju plaće i mirovine zaposlenih u javnim službama i povećavaju porezi.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
22:44 06.05.2010.

Što točno sad ti Grci žele? Da im EU plaća dugove koje su sami napravili? Njemačka se trebala zahvalit na članstvu u EU i istupit iz te udruge propalih država a ne plaćat 30 Mrd. € Za EU rok upotrebebe istiće u idućih nekoliko godina

HR
hrvatska8
23:13 06.05.2010.

sto grci rade?ono sto najbolje znaju,zaje***,isto kao kod nas dalmatinci!

CI
cigo
21:51 06.05.2010.

e moji grci otjeraste vi nas u propast. bit ce sutra veselo na burama, nazalost a tako je fino pocelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije