Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađeni?
Povratak na članak

Grčke nema među njima: Ovo je pet EU država s najvećim dugom!

Grčki dug je 2014. godine iznosio 317 milijardi eura, dok su sve države EU zajedno dugovale 12 bilijuna i 94 milijarde eura.

Komentari 87

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
11:43 30.06.2015.

Ne se tješiti tuđim zlom i ne gledati kako drugi umire,nego gledajmo kako ćemo sebi produžiti život.

VL
DU
Deleted user
11:55 30.06.2015.

Ne mogu banke propasti dok god ima država za kamatarenje i naravno predstavnika državne vlasti koji su spremno doveli državu u poziciju za kamatarenje.

VL
ZG
zgbuco
12:05 30.06.2015.

Kaj hoćete reći? Da su dug Grčke zapravo samo lova za marendu. Fakat niste normalni! Očito je da onaj ko piše ovaj ili ovakve članke, ili je blizak našim političkim krugovima ili su sa ekonomijom i gospodarstvom na "VI". Grci su isto kao i mi sve kaj je bilo dobro uništili svojim neradom i politikom koja je ista kao i naša. U državnom i javnom sektoru djelili su i do 15 plaća svake godine, u punu mirovinu se iz tog sektora odlazilo sa 55 godina starosti bez obzira na duljinu staža. Turizam kakav god da im je bio, kao i još poneka grana privrede to nisu niti u snu mogli isfinancirati. Uz državni i javni sektor najrazvijenija grana im je bila uslužna djelatnost i to onaj dio koji nije stvarao novu vrijednost kapitala. Gospodarska proizvodnja, k tome još zasnivana na starim tehnologijama kao i naša jedva da je i preživljavala. Pišem ovo zato jer sam Grčku proputovao uzduž i porijeko, i zato jer Grčka nije samo Atena, Delfi, Kreta ili druge luksuzne destinacije iz časopisa. Tako je nažalost i kod nas. Hvalimo se ljepotama Dubrovnika, Splita i Pule, a kad malo proputuješ po Lijepoj našoj, onda vidiš pravu stvarnost. Zato nemojte uspoređivati zaduženost jedne Njemačke, Velike Britanije ili Irske, jer one imaju razvijeno gospodarstvo, gospodarstvo koje prati nove tehnologije, a najbitnije je što su složni. Kada su u pitanju bilo kakvi strateški planovi, kod njih nije bitno tko je u kojoj stranci, već svi rade u interesu svoje države i svog naroda. kad mi dostignemo taj nivo mentalnog sklopa i nama će od tog dana krenuti na bolje. A dok su god kod nas u šumama partizani i ustaše, nažalost ništa od toga.

VL
DH
dalibor.hren
13:01 30.06.2015.

A gdje smo mi? Jesmo li još u konkurenciji ili smo ispali u drugu ligu?

VL
Avatar h.hulkic
h.hulkic
11:46 30.06.2015.

Europa na aparatima.

VL
DU
Deleted user
13:38 30.06.2015.

Sad me zanima komu su svi oni to liko dužni

VL
IS
istina00
13:07 30.06.2015.

island je odbio EU i procvjetao...ako grčka napravi isto i njima će ubrzo biti bolje...no, crni dani dolaze za male zemlje poput nas koje ostanu u EU!

VL
OK
okus
12:07 30.06.2015.

Ha ha ha rekoh ooodavnooo kud rvacka noga stane trava ne raste. Unistili smo venecijance, turke, Habsburge, Hicu, Serbe.....

VL
DO
downunder
11:40 30.06.2015.

To što vi pišete u prvom dijelu članka je kao da uspoređujete Todorića i prodavačicu u Konzumu pa kažete da je prvi dužan 10 mil. dolara a prodavačiva samo milijun. Hoću reći da nije samo bitno koliko ti je dug nego koliko i zarađuješ tako da je zadnji paragraf članka puno bolja mjera nego bezvezno nabrajanje apsolutnog iznosa duga.

VL
DU
Deleted user
13:12 30.06.2015.

Sasvim je očekivano da Grčke među najzaduženijima nema. Da bi ste se puno zadužili morate udovoljavati kriterijima koji govore da će te dug moći vraćati. Dakle Grčka, kao u ostalom i Hrvatska ne mogu se zadužiti u relacijama koje implicirara ovaj tekst jer naprosto nemaju gospodarstvo koje bi dug moglo servisirati. Uz svo poštovanje turizam to nije, on je uvijek samo dopunski prihod.

VL
MR
MRUDante
14:20 30.06.2015.

isto kao i kod nas...najzaduženiji je Todorić...

VL
ZG
zgbzoran
11:49 30.06.2015.

ovako i onako cemo zaratiti pa ce se sve to izbrisati pa na novo

VL
CA
canajisraM
16:10 30.06.2015.

Sve drzave svijeta su duzne. A kome to molim? Tko su kamatari? Tko ima tvornicu novca?Svijetu i Hrvatskoj je potrebna DIREKTNA DEMOKRACIJA . Sve stranke treba zakonom zabraniti. Narod mora glasovati za svakog sabornika samo na temelju njegovih intelektualnih ,radnihh i moralnih sposobnosti. Svaka izborna jedinica MORA imati pravo momentalnog povlacenja sabornika vecinskim izglasavanjem. Takav sabor morao bi preuzeti tiskanje sveg novog novca republike Hrvatske ,umjesto da ga posudjujemo u inozemstvu,kojeg bi vlada posudjivala svojim subjektima ,bankama( sve banke treba nacionalizirati),poduzecima, ,gradovima ,osobama , na koji novac bi ubirala plodove eksponencijalnih kamata.( Tko te plodove ubire danas ?) Narod bi u takvom sustavu referendumom, na veliki niz pitanja, odredjivao smjernice drzave. Zivimo u doba informatike i kompjutera i to nije neki problem. Recimo da je 51 % Hrvata za smrtnu kaznu za ubojstvo prvog stupnja. To bi politicari morali odmah sprovesti. A najvaznije bi bilo ustavom vladi zabraniti poslovanje sa deficitom. Jedan od prioriteta mora biti potpuna LUSTRACIJA i ukinuce ABOLICIJE petokolonasima.

VL
GI
gismund
12:02 30.06.2015.

ovi podaci pokazuju koliko je EU zapravo licemjerna prema grčkoj...

VL
ST
Stipeprof
12:35 30.06.2015.

Želiš li reći, buco, da su u svim ovim državama koje grcaju u dugovima problem neradnici? Da nije možda problem u kapitalizmu kao takvom? Kako to da komunistička Kina nema problema s dugovima?

VL
Avatar Leeka
Leeka
22:16 30.06.2015.

Ajd sad jedno glupo pitanje...ako su sve europske zemlje dužne u proseku ipo 86% BDP, a dug SAD je mnogo veći, ako su dužni, a jesu i Kanada, Australija i Japan - pitanje je kome su dužni? Čiji je to novac?

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:30 30.06.2015.

Grcka je je jos najmanje (u apsolutnom iznosu) duzna, "austerity" im je smanjio GDP za 25 %. Eto tako tzv. Trojka "pomaze" Grckoj. S takvim prijateljima kome trebaju neprijatelji.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:50 30.06.2015.

Nathan Mayer Rothschild: "Neka mi prepuste kontrolu novca i onda me nije briga tko donosi zakone." To je rekao prije 200 godina i nista se nije promjenilo. Medjunarodni bankari deru kozu svim drzavama i narodima svijeta.

VL
RB
robert.b.40
14:21 30.06.2015.

da ispravim ovaj naslov grcki dug/ izvini milijarda ili bilijun to je jedno te isto/evropski/je milijarda/americki je/bilijun/tisucu bilijona ide u jedan trilijon/a tisucu milijardi ide u jednu/bilijardu.proces zavrsen,zivijo bogati zapad.Dr.Robert.Bob

VL
BA
Barts
14:18 30.06.2015.

Razliciti su podaci o tim dugovanjima ,po grckim izvorima Luksemburg duguje priblizno 2 triliona dolara,cudi me da VL nije to uzeo u obzir ,najvise ima zaduzenje per capita. I to Grci uzimaju kao primer ,pa onda Holandija ,Nemacka ,Belgija ,Francuska itd ...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.