Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mito i korupcija

Grcima potkupljivanje radnika u javnoj upravi postalo preskupo

korupcija
VL FOTO
01.08.2012.
u 13:45

Iako gospodarska kriza u Grčkoj nije smanjila korupciju, smanjila je cijenu mita.

Grci si više ne mogu priuštiti skupo mito namijenjeno radnicima u javnom sektoru, javlja CNBC. Grčka, koja je u teškoj ekonomskoj krizi i ovisna o međunarodnoj pomoći, godinama se  bori s korupcijom koja ometa sve napore za podizanje poreza i provođenje reformi u krizom teško pogođenom gospodarstvu.

Sektor zdravstva i porezne vlasti na vrhu su liste korumpiranih u 2011., piše u izvješću Leandrosa Rakintzisa čiji je zadatak bio otkrivanje korupcije u javnom sektoru. – Iako kriza nije smanjila samu korupciju, smanjila je cijenu korupcije – rekao je Rakintzis za Skai TV.

 

Ključne riječi

Komentara 4

BA
BARUH
18:08 01.08.2012.

Neznam ali ovo me previse podsjeca na Hrvatsku

PE
peugeot
18:18 01.08.2012.

Identicna stvar moj@baruh. Tako je i u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji. Uvijek se doktoru, posebice hirurgu, kriomice "tutkala u ruku" lova. Tacno je da nakon dugih studija i specijalizacije doktori nisu u nasoj 'yugo sferi' adekvatno placeni, pa razliku do plate za koju doktori smatraju da bi je trebali imati - dobijaju u 'kovertama'. Zdravlje ne pita za cijenu! Udjite u bolnicko dvoriste pa cete vidjeti parkirane "mercedese", "volvoe", "audije", "bmw" - sve to stize ravno iz koverti pacijenata. naravno i kupljeni stanovi na moru i luksuzna putovanja. Pozdrav

UK
Ugo Kajvez2
22:53 02.08.2012.

Ako mislite da u grčkoj bilo korupcije ................. potražite ovo .......... "The Real Face Of The EU"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije