Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sudu

Grbiničeku Grad dao da uredi lokal u pothodniku, pa ga izigrali

grba
Dominik Grgurić/VLM
04.10.2013.
u 11:31

Tvrtka je namjeravala obnoviti lokal, ali i odvodni sustav u pothodniku. Dobila je i ključeve prostora, no posao je propao

Zašto nemam pravo prehraniti svoju obitelj? Trebam li se učlaniti u HDZ? – pita se Ivan Grbiniček, ugostitelj, predstavnik tvrtke Dial iz Vira, koja je podnijela tužbu protiv Grada Karlovca od kojeg traži tri i pol milijuna kuna odštete. Naime, toliko odnosi proračun neostvarene dobiti, gubitak partnera i troškovi izrade projekta.

 Nisu dobili odobrenje

 Grbiniček je htio otvoriti noćni klub u velikom pothodniku, obnoviti prostor pa čak i odvodni sustav prolaza. Iako je Dial dobio ključeve prostora i prihvaćeno je idejno rješenje, posao je propao. Grad je, naime, lani u travnju raspisao natječaj za davanje prostora u pothodniku u zakup, a prihvaćena je ponuda Diala, kojem su ubrzo predani ključevi.

Tvrtka je namjeravala plaćati 12.000 kuna mjesečno pet godina. Grad je u rujnu 2012. godine dao suglasnost za ulaganja, utemeljena na idejnom rješenju uređenja, vrijedna 1,279.314 kuna. Iznos bi se u potpunosti ili djelomično nadoknadio ulagaču kroz reguliranje visine najma.

 – Počeli smo zatvarati financijsku konstrukciju i pripremati se za radove. No, krajem veljače Grad nam javlja da ne može dati odobrenje – veli Grbiniček.

 Zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković ulagača obavještava da je to “zbog očekivane investicije u sanaciju cijelog pothodnika”. Zatim se povlači Dialov partner Roto dinamic sa svojih 500.000 kuna, a Dial vraća ključeve gradskoj tvrtki Inkasator.

 – Ugovorni odnos je postojao i Grad ga je jednostrano raskinuo – tvrdi Grbiniček.

 Početkom srpnja gradonačelnik Damir Jelić piše da bi se, s obzirom na visinu ulaganja, trebao raspisati javni natječaj, što je trošak. Izriče stav da se pričeka kraj radova na “brzoj cesti”, jer bi mogla nastati dodatna šteta.

 – Grad može pristati na nastavak realizacije, ako Dial smanji na prihvatljivu mjeru vrijednost planiranih ulaganja u uređenje i na taj način smanji opterećenje proračuna Grada – stoji u Jelićevom dopisu, u kojem se također traži da investitor preuzme rizik nastanka možebitne štete rekonstrukcijom kolnika, odnosno pothodnika.

 Pothodnik i dalje nesređen

 No, tada je bilo prekasno, Dial istog mjeseca šalje tužbu, a prostor propada. O slučaju čekamo očitovanje Grada. Karlovački ugostitelj Grbiniček već je negodovao zbog natječaja za zakup gradskih prostora, i to za onaj na Korzu, gdje je slastičarnica Mozart,koji nije dobio. Stoga smatra da se zamjerio moćnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije