Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA I POREZI

Gradskoj vlasti ponestalo novca, pa grabe iz džepova zaposlenih

prirez
Maja Šantoši/Pixsell
29.03.2011.
u 19:16

- Zaposleni s niskim primanjima neće plaćati prirez, a ostali će to osjetiti tek simbolično, kaže gradonačelnik Ivan Roštaš.

SLATINA  - Nakon višesatne, povremeno burne rasprave na rubu incidenta, danas je Gradsko vijeće Slatine većinom glasova HDZ-ovih vijećnika donijelo Odluku o prirezu poreza na dohodak koja će ove godine Gradskom proračunu donijeti oko 930.000 kuna prihoda. Predlagači, gradonačelnik Ivan Roštaš (HDZ) i Robertino Repić (HDZ), predsjednik Gradskog vijeća Slatine odustali su od prvotnog prijedloga da se utvrdi prirez u visini od 10 posto, pa će građani Slatine od 1. svibnja plaćati prirez od 6 posto. Predlagači su naglasili da prirez zaposlenici s manjim primanjima neće osjetiti, a da će zaposlenici s većim plaćama plaćati gotovo simbolične iznose.  Oporbeni SDP-ovi vijećnici: Dražen Vujčić, Slobodan Perić, Srećko Bosak i Božo Milivojević  oštro su bili protiv novog oporezivanja građana ističući da kriza nije vrijeme za nove namete. Izjavili su da je gradska vlast,  prije predlaganja prireza, trebala ostvariti uštede i učiniti više kako Slatina ne bi bila grad sa stopom od 28 posto nezaposlenih u kojoj većina zaposlenih jedva spaja kraj s krajem..

Ključne riječi

Komentara 1

JA
japromatram
21:16 29.03.2011.

Ovaj put nešto manje pravopisnih pogrešaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije