Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burna sjednica

Gradsko vijeće Vukovara: Ignoriranje, nerazumijevanje...

vukovar,gradsko vijece (1)
Branimir Bradarić/VLM
27.09.2013.
u 16:11

Današnju sjednicu obilježilo je najvećim dijelom prepucavanje između predsjednika Gradskog vijeća Željka Pinjuha, koji je nedavno izbačen iz vukovarskog SDP-a, i Gorana Bošnjaka koji je postavljen za predsjednika v.d. predsjednika GO SDP-a

Ako je suditi prema prvoj redovitoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara novinari, a i javnost grada, mogu očekivati da će svaka slijedeća sjednica biti burna i prepuna upadica. Današnju sjednicu obilježilo je najvećim dijelom prepucavanje između predsjednika Gradskog vijeća Željka Pinjuha, koji je nedavno izbačen iz vukovarskog SDP-a, i Gorana Bošnjaka koji je postavljen za predsjednika v.d. predsjednika GO SDP-a. Pinjuh je ukazivao na činjenicu da niti na ovoj sjednici vijeća nije nazočan gradonačelnik Vukovara Željko Sabo ali da on kao predsjednik vijeća nema nikakav utjecaj na zaposlenike pa čak ni tajnicu.

– Cijelo vrijeme ignoriran sam od strane gradonačelnika. Ne poziva me se na nikakva obilježavanja, nemam ovlasti da naredim bilo što nekom zaposleniku grada, a ako netko od zaposlenika i razgovara sa mnom prvo se osvrne oko sebe strahujući da ih netko ne vidi. Kao da sam ja neko ružno pače. Ako ne pašem gradonačelniku Željku Sabi onda kao predsjednik vijeća moram pasati gradonačelniku Vukovara. To su dvije odgovorne i bitne funkcije u gradu, rekao je Pinjuh.

Osvrnuo se i na brojna javljanja Bošnjaka i činjenicu da je SDP odustao od svih sudjelovanja u imenovanim gradskim povjerenstvima. U isto vrijeme Bošnjak je izostanak Sabe pravdao ranijim obvezama u Saboru te je zatražio od Pinjuha da prije sazivanja sjednice porazgovara sa gradonačelnikom kako bi on mogao uskladiti termine.

– Na taj način će se izbjeći svaki dalji nesporazumi, rekao je Bošnjak napominjući da s obzirom na izborne rezultate i način kako se slažu gradske komisije SDP ne želi sudjelovati u njihovom radu. Interesantno je bila i rasprava o odobravanju da se ime Vukovar koristi za naziv Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. U raspravi, u kojoj je i SDSS odmah bio za, HSP dr. Ante Starčević je glasovao za tek poslije kraće rasprave u kojoj su tražili da dobiju detaljnije pojašnjanje iz Ministarstva branitelja s čime će se ta ustanova inače baviti, koga će zapošljavati i sl.

Ipak, za su glasovali kod izglasavanja amandmana prema kojem će političkim strankama, koje participiraju u vijeću, novčana sredstva biti isplaćena i za mjesec kolovoz iako se vijeće konstituiralo 30 kolovoza. Protiv je bila gradska izvršna vlast a i Bošnjak je istakao kako nije korektno da se sredstva isplaćuju za mjesec u kojem se vijeće konstituiralo zadnjih dana. Inače, poltiičke stranke za svakoga vijećnika dobivaju po tisuću kuna mjesečno dok je taj iznos za ženske vijećnike uvećan za dodatnih sto kuna. Predsjednik Gradskog vijeća Vukovara ima mjesečnu naknadu od 3000 kuna, zamjenici po 2000 tisuće dok članovi vijeća svakoga mjeseca na račun dobiju po 1200 kuna.

>>Pokrenute izmjene Statuta da bi se uklonile ćirilične ploče

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije